Η Viber αποκτά Πιστοποίηση – Πιο ασφαλείς πλέον οι συνομιλίες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Η Rakuten Viber Αποκτά Πιστοποίηση SOC 2 Τύπου 2  (Απονέμεται σε οργανισμούς που επιδεικνύουν βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας, έπειτα από εκτενή επιθεώρηση, και επιβεβαιώνει τη δέσμευση της εταιρείας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών της).

Αθήνα, 23 Απριλίου 2024

Η Rakuten Viber, μία από τις κορυφαίες πλατφόρμες επικοινωνίας στον κόσμο με έμφαση στην ασφάλεια και την ιδιωτικότητα της επικοινωνίας, ολοκλήρωσε με επιτυχία την πιστοποίηση Τύπου 2 του Ελέγχου Οργανισμού Υπηρεσιών (SOC) 2. Το SOC 2 είναι ένα πρότυπο ελέγχου που αναπτύχθηκε από το American Institute of Certified Public Accounts (AICPA). Το αυστηρό πλαίσιό του σχεδιάστηκε για να διασφαλίζει την ασφάλεια, τη διαθεσιμότητα, την εμπιστευτικότητα και την ιδιωτικότητα των δεδομένων των πελατών.

Η επιθεώρηση, που πραγματοποιήθηκε από την Ernst & Young, μία από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους της στον κόσμο, επιβεβαιώνει ότι οι πρακτικές, οι πολιτικές, οι διαδικασίες και οι λειτουργίες ασφάλειας των πληροφοριών της Rakuten Viber πληρούν τα πρότυπα SOC 2.

“Η απόκτηση της πιστοποίησης SOC 2 Τύπου 2 είναι ένα σημαντικό ορόσημο για την Rakuten Viber και μια απόδειξη της αδιάλειπτης δέσμευσής μας για τη διασφάλιση της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας των χρηστών μας”, δήλωσε ο Liad Shell, αντιπρόεδρος VP Engineering and CISO. “Αυτή η πιστοποίηση επιβεβαιώνει την προληπτική μας προσέγγιση στην ασφάλεια της πληροφορίας και τη δέσμευσή μας για τη διατήρηση των υψηλότερων προτύπων προστασίας δεδομένων. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε προτεραιότητα στην εμπιστευτικότητα και την ακεραιότητα των πληροφοριών που μας εμπιστεύονται και θα επιδιώξουμε να παρέχουμε μια ασφαλή και αξιόπιστη πλατφόρμα μηνυμάτων για την παγκόσμια κοινότητά μας.”

Εκτός από τη πιστοποίηση SOC 2, η Rakuten Viber προβαίνει σε αρκετές βελτιώσεις στη υποδομή της προσθέτοντας επαναληπτικούς ελέγχους και αυξάνοντας την παρακολούθηση της λειτουργίας της πλατφόρμας της. Το 2016, το Viber έγινε μία από τις πρώτες μεγάλες εφαρμογές μηνυμάτων που εφάρμοσαν κρυπτογράφηση end-to-end για όλες τις ιδιωτικές συνομιλίες ομάδας  και τις βιντεοκλήσεις.

 

Σχετικά με τη Rakuten Viber:

Στη Rakuten Viber, συνδέουμε τους ανθρώπους. Δεν έχει σημασία ποιοι είναι ή πού βρίσκονται. Οι χρήστες μας σε όλο τον κόσμο έχουν πρόσβαση σε μια σειρά από λειτουργίες όπως οι συνομιλίες ένας-προς-έναν, βιντεοκλήσεις, ομαδική ανταλλαγή μηνυμάτων, ενημερώσεις και συζητήσεις των χρηστών με τα αγαπημένα τους δημόσια πρόσωπα και brands. Διασφαλίζουμε για τους χρήστες μας ένα ασφαλές και δωρεάν περιβάλλον για να μοιράζονται τα συναισθήματά τους.

Η Rakuten Viber είναι μέλος της Rakuten Inc., παγκόσμιου ηγέτη στον τομέα του ηλεκτρονικού εμπορίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -