ΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ινδία: Νεαρή αρχιτέκτονας φτιάχνει παιδικές χαρές με παλιά πλαστικά

Η νεαρή αρχιτέκτονας Pooja Rai αξιοποιεί τα ελαστικά που πετάγονται κάθε χρόνο στην Ινδία, φτιάχνοντας παιδικές χαρές για σχολεία που τις έχουν ανάγκη.

Όλοι οι χώροι στις παιδικές χαρές είναι κατασκευασμένοι με ελαστικά που είχαν πεταχτεί, τα οποία συλλέγονται, καθαρίζονται και ελέγχονται για οτιδήποτε μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα παιδιά. Στη συνέχεια βάφονται και ανοίγονται σε αυτά τρύπες, για να διασφαλιστεί ότι το νερό της βροχής δεν θα μαζευτεί μέσα.

Καθώς η Ινδία είναι το μοναδικό έθνος στον κόσμο που έχει θεσπίσει υποχρεωτική φιλανθρωπική οργάνωση στις εταιρείες, μεγάλο μέρος της δουλειάς της Rai πραγματοποιείται μέσω δωρεών, με έναν μικρό χώρο παιχνιδιού να κοστίζει περίπου $800 και τους μεγάλους να κοστίζουν έως και τέσσερις φορές περισσότερο.«Το δικαίωμα στο παιχνίδι πρέπει να θεωρείται κρίσιμο για τη γνωστική ανάπτυξη του παιδιού, τη σωματική και συναισθηματική ευεξία του. Πιστεύουμε ότι είναι πράγματι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα», δήλωσε η Pooja Rai.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button