ΖΩΑΙΣΤΟΡΙΕΣ

Ηρωίδα γάτα ορμάει 5 φορές σε φλεγόμενο κτίριο για να σώσει τα μικρά της

Ηρωίδα γάτα 5 φορές ορμάει μέσα στο κτίριο για να σώσει και τα 5 παιδιά της, ενώ η ίδια πληγώνεται όλο και περισσότερο με εγκαύματα στις πατούσες, στη γούνα και στα αυτιά της, ενώ τα μάτια της υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Και όμως δεν τα παρατάει.

Από ετούτη εδώ τη γωνιά σας έχω διηγηθεί και εγώ και κυρίως ο Στρατής Θεοφίλου, ο δαιμόνιος ερευνητής, μερικές απίστευτες ιστορίες γατίσιας αφοσίωσης, αλτρουισμού και ηρωισμού. Ε λοιπόν αυτή που θα σας διηγηθώ σήμερα είναι από τις πιο απίθανες και εδώ που τα λέμε με κάνει να θέλω να γίνω και εγώ λίγο ηρωίδα, αλλά τι να κάνω που είμαι κάπως φοβιτσιάρικο πλάσμα.

Βρισκόμαστε στα 1997. Στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης ένα γκαράζ πιάνει φωτιά. Η πυροσβεστική κινητοποιείται άμεσα για να θέση σε έλεγχο τη φωτιά. Ο πυροσβέστης Ντέιβιντ Τζιανέλι καθώς προσπαθεί να σβήσει τη φωτιά βλέπει ένα θέαμα που του κόβει την ανάσα.

Μια καταταλαιπωρημένη κάλικο βγαίνει από το φλεγόμενο κτίριο κρατώντας ένα μικροσκοπικό γατάκι στο στόμα της.. και ξαναμπαίνει.. και ξαναβγαίνει.. 5 φορές ορμάει μέσα στο κτίριο για να σώσει και τα 5 παιδιά της, ενώ η ίδια πληγώνεται όλο και περισσότερο με εγκαύματα στις πατούσες, στη γούνα και στα αυτιά της, ενώ τα μάτια της υπέστησαν τη μεγαλύτερη ζημιά. Και όμως δεν τα παρατάει.

Όταν επιτέλους καταφέρνει να πάει και τα 5 νεογέννητα γατάκια της σε ασφαλές σημείο, τα αγγίζει με τη μύτη της για να βεβαιωθεί ότι είναι καλά και πέφτει αναίσθητη. Ο Ντέιβιντ σοκαρισμένος και συγκινημένος από το γεγονός δεν αφήνει τη βασανισμένη γατο-οικογένεια στη μοίρα της και τα πηγαίνει όλα σε ένα κοντινό κτηνιατρείο. 

Δυστυχώς ένα από τα πέντε νεογέννητα γατάκια υποκύπτει στα τραύματά του και πεθαίνει. Όμως η μάνα, που πήρε το (θρυλικό) όνομα Σκάρλετ και τα υπόλοιπα 4 παιδιά της μέσα σε 3 μήνες ανέκαμψαν πλήρως και ήταν έτοιμα για υιοθεσία. Όπως και έγινε! 

Η υπέροχη Σκάρλετ υιοθετήθηκε από την Κάρεν Γουέλεν, η οποία είχε ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα και είχε χάσει τη γάτα της λίγο αργότερα. Η Κάρεν ήθελε ένα πλάσμα με ειδικές ανάγκες. Η γλυκιά μας Σκάρλετ μακροημέρευσε και έζησε 13 χρόνια (πέθανε το 2008). 

Προς τιμή της δημιουργήθηκε και το βραβείο “Scarlett Award for Animal Heroism,” για ζώα που με γενναίες πράξεις που βοήθησαν άλλα πλάσματα.
Μάλιστα έγινε ο βασικός χαρακτήρας ενός βιβλίου με τίτλο “Η Σκάρλετ σώζει την οικογένεια”.
Ας δούμε όμως και μερικές φωτογραφίες της ηρωικής Σκάρλετ:

Αυτή η ενστικτώδης αφοσίωση της μαμάς-γάτας προς τα νεογέννητά της είναι πραγματικά κάτι το συγκλονιστικό και αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να αναθεωρήσουμε την εικόνα που έχουμε για τις γάτες και γενικότερα για τα διάφορα ζωντανά πλάσματα.

Πηγή: https://www.tsitsosthecat.gr/scarlett/


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button