Thursday, 5 November 2025

Κάλυμνος: Στην top λίστα των πιο δημοφιλών προορισμών για αναρρίχηση

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.
Διεθνής προορισμός αναρρίχησης έχει γίνει πλέον το νησί της Καλύμνου και ξεχωρίζει σε ειδικό ταξιδιωτικό κατάλογο.

Η Κάλυμνος έχει κερδίσει την δεύτερη θέση στο νέο κατάλογο της διεθνούς ταξιδιωτικής ιστοσελίδας thetravel.com με τους δέκα πιο συναρπαστικούς προορισμούς του κόσμου που προσφέρονται για αναρρίχηση τους καλοκαιρινούς μήνες.
«Το πρώτο κανονικό καλοκαίρι μετά την πανδημία είναι προ των πυλών και η βελτίωση των καιρικών συνθηκών θα οδηγήσει πλήθος αναρριχητών σε προορισμούς που συνδυάζουν χαλάρωση, φυσικό κάλλος, πλούσια ιστορία, γαστρονομία και υψηλή ποιότητα αναρριχητικών πεδίων», αναφέρει το σχετικό αφιέρωμα.
Η Κάλυμνος βρίσκεται στη δεύτερη θέση της προτεινόμενης λίστας με τους συντάκτες του δημοφιλούς ιστότοπου να αναφέρουν πως το «κρυμμένο πετράδι» του Αιγαίου έχει κατορθώσει να διατηρήσει το αυθεντικό του χρωμα χωρίς να έχει επηρεαστεί από τον μαζικό τουρισμό.
Ταυτόχρονα όμως αποτελεί το κοινό μυστικό χιλιάδων αναρριχητών από όλο τον κόσμο. Οι αναρριχητές επιλέγουν το νησί της Καλύμνου εξερευνώντας αναρριχητικές διαδρομές διαφορετικών δυσκολιών.
«Η επιλογή μας να διαμορφώσουμε αναρριχητικά πεδία στην Κάλυμνο έδωσε ώθηση και νέα ταυτότητα στον προορισμό. Ο αναρριχητικός τουρισμός συμβάλλει σημαντικά στη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν. Φέτος ειδικά, οι ροές των αναρριχητών έχουν ξεκινήσει από αρχές Μαρτίου, ενώ αναμένονται να συνεχιστούν με αμείωτο ρυθμό και όλο τον Οκτώβριο», τόνισε ο Δήμαρχος Καλυμνίων Δημήτρης Διακομιχάλης.
Τις υπόλοιπες θέσεις του καταλόγου καταλαμβάνουν η Σαρδηνία, το Εθνικό Πάρκο Γιοσέμιτι, η Κυανή Ακτή, το όρος Αράπιλες στην Αυστραλία, το Λάντερ Γουαϊόμινγκ των ΗΠΑ, το Σκουάμις στον Καναδά, το Νορβηγικό Φλάτανγκερ, τα Rock Lands στη Ν. Αφρική και οι Δολομίτες.

 

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!