ΕΛΛΑΔΑ

Καρδίτσα: 42χρονος έχτισε το «χωριό των Φλινστοουνς»

Ένας 42χρονος μηχανικός αυτοκινήτων έφτιαξε το χωριό των Φλινστοουνς στην Καρδίτσα και οι τουρίστες κάνουν ουρά για να το χαζέψουν και να μείνουν σε αυτό.

Πριν καιρό, ο Δημήτρης Σταμούλης έκανε πράξη, το όραμά, του στο χωριό Δρακότρυπα όπου γεννήθηκε, λίγο έξω από το Μουζάκι. Πρόκειται για ένα χωριό στους πρόποδες των Αγράφων, δίπλα από τον Ποταμό, Παμισό.

Εκεί έφτιαξε έναν οικισμό 40 στρεμμάτων δίπλα από ποτάμι, με σπιτάκια που θυμίζουν τους «Φλινστοουνς».Ο Δημήτρης Σταμούλης έφυγε στα 17 του ως μετανάστης στην Αμερική. Εκεί σπούδασε μηχανικός αυτοκινήτων, έκανε οικογένεια και επιχείρηση. Τελικά, αποφάσισε να επιστρέψει μετά από 25 χρόνια. Άρχισε να φτιάχνει έναν οικισμό με παραμυθένια σπιτάκια, μια ταβέρνα  και μια φάρμα με δεκάδες ζώα.

Η διακόσμηση του χωριού είναι παραδοσιακή ενώ η αρχιτεκτονική βασίζεται στο ξύλο και την πέτρα. «Η κατασκευή ήταν εξαιρετικά δύσκολη. Τις έφτιαξα μόνος μου. Για να δημιουργηθούν οι παραμυθένιες πόρτες περίμενα δυο χρόνια μετά την κοπή τους για να στεγνώσουν και κατόπιν τις «έκοψα» στο σχήμα που επιθυμούσα. Μου έχουν ζητήσει ακόμα και από το εξωτερικό να κατασκευάσω όμοιες, αλλά ποτέ δεν μπήκα σε αυτή τη διαδικασία», αναφέρει ο Δημήτρης.

Οι κορμοί δέντρων έχουν μετατραπεί σε τραπέζια, καθίσματα και τζάκια.

Η πέτρα του παρακείμενου ποταμού διακοσμεί εσωτερικά και εξωτερικά όλες τις κατοικίες. Επίσης, στον περιβάλλοντα χώρο έχει κατασκευαστεί πισίνα, γκαζόν και μονοπάτια..

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button