Καταγράφηκε χταπόδι να αλλάζει χρώμα ενώ ονειρεύεται!

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Για πρώτη φορά καταγράφηκε χταπόδι να αλλάζει χρώμα ενώ… ονειρεύεται!

Τα χταπόδια είναι αδιαμφισβήτητα από τα εξυπνότερα ζώα και σύμφωνα με τους επιστήμονες, μπορούν να ονειρευτούν, καθώς έχουν και αυτά ύπνο REM όπως και ο άνθρωπος.

Τώρα, καταγράφηκε, η ιδιαίτερη περίπτωση ενός συγκεκριμένου χταποδιού, της Heidi, η οποία… αλλάζει χρώματα ενώ κοιμάται! Το χταπόδι από γκρι «περνάει» σε αποχρώσεις του λευκού, του μπεζ και σε κάτι σαν καφέ.

Στο βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, ο θαλάσσιος βιολόγος και καθηγητής στο πανεπιστήμιο της Αλάσκα, David Scheel, εξηγεί τι όνειρο θα μπορούσε να βλέπει η Heidi, αναλόγως με το χρώμα που έχει πάρει.

«Κοιμάται. Βλέπει ένα καβούρι και το χρώμα της αλλάζει. Μετά, παίρνει σκούρο χρώμα. Τα χταπόδια το κάνουν αυτό όταν φεύγουν από τον βυθό» αναφέρει μεταξύ άλλων ο βιολόγος.

«Αυτό είναι καμουφλάζ. Για παράδειγμα, μπορεί μόλις να έχει πιάσει ένα καβούρι και τώρα να κάθεται για να το φάει και δεν θέλει να τη δει κανείς» προσθέτει ο Δρ. Scheel. «Αν μπορεί να ονειρευτεί, αυτό είναι το όνειρό της».

Ωστόσο, ο καθηγητής ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι ειδικός στα θέματα ύπνου ή γενικά σε τέτοιες συμπεριφορές, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του cnet.com. Το χταπόδι ζει στο ενυδρείο που έχει ο David Scheel στο σαλόνι του και σύμφωνα με τον ίδιο, αναγνωρίζει τα άτομα που τη φροντίζουν, ενώ λατρεύει να παίζει με την κόρη του.

Δείτε το βίντεο παρακάτω:

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -