Στη λίστα που προέκυψε, τρεις από τις δέκα καλύτερες τοποθεσίες βρίσκονται στην Ελλάδα και την Κύπρο.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται η Βενετία, ακολουθεί η Πάφος και το Άμπου Ντάμπι ενώ την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν το Ντουμπάι και το Φουνσάλ στην Πορτογαλία.

Στην έκτη θέση βρίσκεται η πρώτη ελληνική συμμετοχή με την Κέρκυρα, στην έβδομη η Λας Πάλμας στα Κανάρια Νησιά, στην όγδοη η Σάντα Κρουζ στην Τενερίφη και στην ένατη θέση η Λάρνακα. Η δεκάδα με τα καλύτερα μέρη για εξοχική κατοικία κλείνει με την Μαρμπέλα της Ισπανίας.

Η αυστραλιανή λίστα συντάχθηκε λαμβάνοντας υπόψιν παράγοντες όπως τα εστιατόρια, τις προσιτές τιμές, το κόστος ζωής, την εγκληματικότητα και τον καιρό.

«Ενώ η Βενετία είναι ένα καταπληκτικό μέρος για επίσκεψη, μπορεί να θέλετε μια εξοχική κατοικία κάπου με λιγότερους τουρίστες όπου μπορείτε πραγματικά να ενσωματωθείτε με τους ντόπιους. Σε αυτή την περίπτωση, η Πάφος στην Κύπρο μπορεί να είναι μια καλή επιλογή», ​​λέει η ομάδα του Compare the Market μεταξύ άλλων.

Η Κέρκυρα, με μεγάλο αριθμό εστιατορίων (1.322 ανά 10.000 κατοίκους), μέση θερμοκρασία 17,2 βαθμών Κελσίου και μέση τιμή αγοράς κατοικίας στα 1.387 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο αποτελεί μία από τις πρώτες επιλογές ενώ στους 50 προορισμούς κατατάσσεται και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Βρίσκεται στην 16η θέση, με την μέση τιμή των κατοικιών να κυμαίνεται στα 1.509 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο και το μηνιαίο κόστος ζωής για μια 4μελή οικογένεια στα 2.226 ευρώ.