Κίνα: Πρεμιέρα για το τρένο – «πάντα» με το γυάλινο δάπεδο

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Τσενγκντού, πρωτεύουσα της επαρχίας Σετσουάν και γνωστή για τα προγράμματα αναπαραγωγής των πάντα, εγκαινίασε πρόσφατα το τρένο – πάντα με το γυάλινο δάπεδο που θα υποδέχεται τους ξένους τουρίστες της πόλης.

Το υπέργειο τρένο που είναι ζωγραφισμένο για να μοιάζει με το ασπρόμαυρο θηλαστικό – σήμα κατατεθέν της Κίνας, έχει γυάλινο δάπεδο και ορατότητα 270 μοιρών – καθώς το πάνω τμήμα του δεν είναι διαφανές.Το πρότζεκτ Dayi Air Rail είναι η πρώτη σιδηροδρομική γραμμή που χρησιμοποιεί μπαταρίες ιόντων λιθίου για την κίνηση και έχει μήκος περίπου 11.5 χιλιόμετρα. Κάθε βαγόνι έχει χωρητικότητα 120 ατόμων. Είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνημα και κινείται με την ταχύτητα ενός συμβατικού αστικού τρένου, περίπου 80 χλμ/ώρα. H συγκεκριμένη γραμμή διαφοροποιείται από τη υπόγεια ή την αστική που εξυπηρετούν την κυρίως κίνηση των πολυσύχναστων αστικών περιοχών, και συνδέει σημεία με σχετικά μικρότερη επιβατική κίνηση, έχοντας χαρακτηριστικά «τουριστικής» γραμμής.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -