Κορωνοϊός: Αποτελεσματική έως και 100% η μικροβιοκτόνος μάσκα του ΑΠΘ

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μάσκα κατά του κορωνοϊού για τους υγειονομικούς δημιούργησαν επιστήμονες του ΑΠΘ, λαμβάνοντας την ανάλογη έγκριση αποτελεσματικότητας από το Ινστιτούτο Παστέρ.

Ο προϊστάμενος του τμήματος ποιοτικού ελέγχου του Παστέρ, Γιάννης Ράμπιας, μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε ότι «υπάρχει πάνω από 90% έως 100% μείωση του μικροβιακού φορτίου στον χρήστη και όχι μόνο η εισπνοή αλλά και η εκπνοή»

«Η συσκευή αναπτύχθηκε στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο από την Ιατρική Σχολή και το τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανολόγων, σε συνεργασία με το Παστέρ. Στόχος ήταν να ελέγξουμε εμείς, στο Ινστιτούτο Παστέρ, αν η μάσκα μπορεί να λειτουργήσει και να κάνει μικρότερο το μικροβιακό φορτίο που εκπνέει ο χρήστης και ουσιαστικά να δούμε αν μπορεί να το εξαφανίσει», εξήγησε.

Η μάσκα, όπως γνωστοποίησε, χρησιμοποιήθηκε, ήδη, στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο Πτολεμαϊδας. «Η συσκευή είναι μικρή. Ζυγίζει ελάχιστα και έτσι μπορεί να την χρησιμοποιήσει ο χρήστης για μεγάλο χρονικό διάστημα», ανέφερε.
Μεταξύ άλλων, επισήμανε ότι πρόκειται για μια τελείως ελληνική πρωτοβουλία καθώς όλοι οι εμπλεκόμενοι είναι Έλληνες.

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -