ΖΩΑ

Κρήτη: Η ΕΜΑΚ έσωσε άλογο που έπεσε σε πηγάδι

Ένα Γεωργαλίδικο άλογο κινητοποίησε ΕΜΑΚ και Πυροσβεστική στην Κρήτη.

Οι πυροσβέστες έστησαν ολόκληρη επιχείρηση, προκειμένου να σώσουν το ζώο που βρέθηκε μέσα σε πηγάδι σε περιοχή του Ασημίου, στα νότια του νομού Ηρακλείου.

Το άλογο βρέθηκε στο πηγάδι πιθανότατα στην προσπάθειά του να φάει κληματόφυλλα από την κληματαριά που είχε καλύψει το σκέπαστρό του. Ο ιδιοκτήτης του αλόγου ειδοποίησε την πυροσβεστική και η ανταπόκριση ήταν άμεση.

Η επιχείρηση διήρκεσε περισσότερες από δύο ώρες και σε αυτήν συμμετείχαν έξι υπάλληλοι της 3ης ΕΜΑΚ και τέσσερις των Πυροσβεστικών Κλιμακίων Μονοφατσίου και Μοιρών.

Οι πυροσβέστες, κατάφεραν να απεγκλωβίσουν και να βγάλουν με ασφάλεια το άλογο από το πηγάδι, το οποίο δεν είχε νερό.

Τοποθέτησαν τα δύο πυροσβεστικά οχήματα αντικριστά και με τη χρήση σχοινιών και τροχαλίας κατάφεραν να διασώσουν το άλογο. Όπως φαίνεται και στο βίντεο ο διασώστης κατέβηκε στο πηγάδι και έδεσε το όμορφο άλογο με ιμάντες.

Στη συνέχεια, με αυτόν τον τρόπο οι πυροσβέστες κατάφεραν να το ανασύρουν με μεγάλη προσοχή, δίνοντας αίσιο τέλος στην περιπέτεια του όμορφου ζώου, που ανήκει στην αυτόχθονη ράτσα των Μεσαρίτικων αλόγων, η οποία υπάρχει στο νησί από την προμινωική εποχή και θεωρείται από τις αρχαιότερες στην Ευρώπη.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button