ΒΙΒΛΙΑ

«Μα πού πήγε το νερό;» Ένα νέο διδακτικό παραμύθι για την κατασπατάληση του νερού

Μα πού πήγε το νερό;» Ένα νέο διδακτικό παραμύθι που εκπέμπει μηνύματα για την κατασπατάληση του νερού σε μικρούς και μεγάλους. Θα διανεμηθεί από την Περιφέρεια Κρήτης στα νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία του νησιού.

«Μα πού πήγε το νερό;» Είναι ο τίτλος του νέου καλαίσθητου παραμυθιού για παιδιά – μαθητές νηπιαγωγείων , δημοτικών σχολείων, που εκπέμπει πολλαπλά μηνύματα σε μικρούς και μεγάλους για την διαχείριση του νερού, του πολύτιμου και αναγκαίου αγαθού στη ζωή.

Μα πού πήγε το νερό παραμύθι

Το εικονογραφημένο με έξυπνες παραστάσεις και νοήματα, διδακτικό – περιβαλλοντικό βιβλίο, εκδόθηκε πριν λίγες μέρες από την Περιφέρεια Κρήτης και αναμένεται άμεσα να γίνει η παρουσία του σε μαθητές και να διανεμηθεί σε όλα τα νηπιαγωγεία και τα δημοτικά σχολεία της Κρήτης.

Συγγραφέας του βιβλίου είναι η Ειρήνη Αρ. Ανδρουλάκη και αναμένεται το νέο της παραμύθι να έχει μεγάλη απήχηση στους μαθητές , όπως μεγάλο ενδιαφέρον και απηχήσει στα σχολεία είχε η προηγούμενη έκδοση του παραμυθιού της με τίτλο : «Ενωμένοι μπορούμε» το οποίο παρουσιάστηκε σε πολλούς μαθητές και διανεμήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης σε όλα τα σχολεία του νησιού. Στο νέο της βιβλίο η συγγραφέας με τρόπο παραστατικό και κατανοητό στα παιδιά αναφέρετε στην πόλη της Αφθονίας που ξαφνικά το νερό «κόπηκε» στα νοικοκυριά από την κατασπατάληση του, ενώ στη συνέχεια η συγγραφέας αναδεικνύει το ενδιαφέρον και την ανταπόκριση των παιδιών να σχηματίσουν ομάδες για να βρουν το νερό που χάθηκε…

Μάλιστα στο οπισθόφυλλο του παραμυθιού η συγγραφέας θέτει συγκεκριμένα ερωτήματα τα οποία είναι διαχρονικά και αφορούν τους αναγνώστες του παραμυθιού μικρούς και μεγάλους.

Μα πού πήγε το νερό;» Ένα νέο διδακτικό παραμύθι

Η προσφορά της συγγραφής του βιβλίου ήταν αφιλοκερδής και η συγγραφέας στο εισαγωγικό της σημείωμα  ευχαριστεί θερμά για την έκδοση του βιβλίου την Περιφέρεια και προσωπικά τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Παράλληλα εκφράζει τη χαρά της που ξαναβρίσκεται με τα παιδιά μέσω του νέου της βιβλίου και τους εύχεται να το απολαύσουν με αγάπη και να λάβουν τα μηνύματα του.

Επίσης η συγγραφέας ευχαριστεί τους συντελεστές του βιβλίου για την εικονογράφηση την Άννα Χιλετζάκη και για τον συντονισμό της έκδοσης την Καλλιόπη Δετοράκη – Itanos concept.


Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button