Μακροχρόνια άνεργοι: Πότε και πώς θα γίνουν οι αιτήσεις για το επίδομα των 400 ευρώ

Δείτε επίσης

Μέσα σε ειδική πλατφόρμα στο www.oaed.gr θα ξεκινήσει μετά το Πάσχα η ηλεκτρονική αίτηση των μακροχρόνια ανέργων για να τους καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ. Θα υποβάλλουν αίτηση μόνο όσοι δεν έχουν λάβει τακτική επιδότηση.

Μετά το Πάσχα σύμφωνα με πληροφορίες θα πρέπει οι μακροχρόνια άνεργοι του διαστήματος 1η Απριλίου 2019 με 31 Μαρτίου 2020 να υποβάλλουν στην ειδική πλατφόρμα τον ΙΒΑΝ του τραπεζικού τους λογαριασμού προκειμένου να τους καταβληθεί στην συνέχεια το επίδομα των 400 ευρώ.

⇒Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ωστόσο αίτηση δεν θα κληθούν να υποβάλλουν όσοι έχουν λάβει τακτική επιδότηση γιατί ο ΟΑΕΔ  έχει το IBAN του τραπεζικού τους λογαριασμού. Μάλιστα γι αυτούς δεν αποκλείεται η πληρωμή των 400 ευρώ να γίνει και μέσα στον Απρίλιο. Για όσους όμως δεν υπάρχει IBAN θα κληθούν να υποβάλλουν σχετική αίτηση μέσα στο site του ΟΑΕΔ www.oaed.gr όπου θα υπάρξει μία νέα πλατφόρμα.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας που θα καθοριστεί μετά το Πάσχα οι μακροχρόνια άνεργοι θα υποβάλλουν την αίτηση και στην συνέχεια θα τους καταβληθεί το ποσό των 400 ευρώ.

Παράλληλα  θα δοθεί δίμηνη παράταση καταβολής του επιδόματος ανεργίας για όσους λήξει η ανεργία τους μέσα στον τρέχοντα μήνα.

Η δίμηνη παράταση επιδομάτων ανεργίας αντιστοιχεί στα εξής ποσά:

  • Δικαιούχοι της τακτικής επιδότησης ανεργίας – έως 798,5 ευρώ (έως 399,25 ευρώ μηνιαίως), ποσό προσαυξανόμενο κατά 10% επιπλέον για κάθε προστατευόμενο μέλος του δικαιούχου ανέργου.
  • Δικαιούχοι του βοηθήματος ανεργίας αυτοαπασχολούμενων – έως 720 ευρώ (έως 360 ευρώ μηνιαίως).
  • Δικαιούχοι του επιδόματος μακροχρόνιας ανεργίας – έως 400 ευρώ (έως 200 ευρώ μηνιαίως).

Δείτε ακόμη:

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ

Ποιοι μακροχρόνια άνεργοι θα πάρουν το επίδομα των 400 ευρώ

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -