Μαθήτρια που γεννήθηκε χωρίς χέρια κερδίζει σε διαγωνισμό καλλιγραφίας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η Sara Hinesley μαθήτρια στο Δημοτικό Σχολείο του Maryland, γεννήθηκε χωρίς χέρια και κέρδισε το πρώτο βραβείο του Nicholas Maxim Award στον εθνικό διαγωνισμό καλλιγραφίας το 2019.

«Για όλα εκείνα που τα χέρια μου δεν μου επιτρέπουν να κάνω, αναζητώ τρόπους για το πώς θα μπορούσα να τα κάνω. Μου αρέσει να παίζω με τα άλλα παιδιά, να βλέπω τηλεόραση, να ζω όπως όλοι», λέει η μικρή μαχήτρια, που δεν αφήνει το σοβαρό πρόβλημα που αντιμετωπίζει να την αποκλείει από τις χαρές της καθημερινότητας που απολαμβάνουν όλα τα παιδιά της ηλικίας της.

Παρά τη μικρή της ηλικία, η Sara κουβαλάει μία ασυνήθιστη ιστορία ζωής, γεμάτη από εμπόδια. Είναι υιοθετημένη, όπως και η Veronica, η αδελφή της με καταγωγή από τη Ρωσία. Στις ΗΠΑ, βρέθηκε από την Κίνα μιλώντας μόνο μανδαρινικά και μέσα σε λίγους μήνες αναγκάστηκε να μάθει τα πάντα -γλώσσα, τρόπο ζωής, πώς να αυτοεξυπηρετείται σε νέο περιβάλλον- από την αρχή.Το ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι ότι η υιοθετημένη αδελφή της σε ένα επιστημονικό πρότζεκτ του σχολείου της κατασκεύασε ένα τεχνητό χέρι, προκειμένου η Sara να μπορεί να παίζει περισσότερο μαζί της και να συμμετέχει σε δραστηριότητες που τα χέρια της δεν της επέτρεπαν.«Κάθε φορά που αποτυγχάνω σε κάτι, προσπαθώ ξανά. Η Veronica με βοηθάει πολύ σ’ αυτό και μου αρέσουν και οι προκλήσεις, οπότε κάπως έτσι τα καταφέρνω. Προσπαθώ πάντα για το καλύτερο, συγκεντρώνομαι σ’ αυτό που θέλω να κάνω και αυτό είναι που συμβαίνει μετά», εξηγεί η 10χρονη Sara, στέλνοντας μ’ αυτόν τον τρόπο ένα μήνυμα σε όποιον αντιμετωπίζει κάποια μικρή ή μεγαλύτερη δυσκολία.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -