ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Με τρεις καλλιτέχνες στη Μπιενάλε ο Δήμος Θεσσαλονίκης

Με τρεις νέους καλλιτέχνες πρόκειται να εκπροσωπηθεί ο Δήμος Θεσσαλονίκης στη Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου, που έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί στο Σαν Μαρίνο κατά το διάστημα μεταξύ Μαΐου – Οκτωβρίου 2021.

Οι καλλιτέχνες που θα εκπροσωπήσουν τον Δήμο Θεσσαλονίκης είναι οι:

  • Χάρης Γιαννούρας, ιστορικός τέχνης-ερευνητής, με το έργο «Mermaids Washed Up On Shore» στον τομέα του research program
  • Βαλεντίνα Κάργα, εικαστικός, με το έργο «Κύκλος # 3-Μια υποδομή για πέψη» στον τομέα των εικαστικών τεχνών (visual art – sound installation)
  • Χαρά Στεργίου, καλλιτέχνις-ερευνήτρια, με το έργο “DJ Lecture: Listening to an elusive geography” στον τομέα των παραστατικών τεχνών-performance.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στους καλλιτέχνες αυτούς, που επιλέχθηκαν από διεθνή καλλιτεχνική επιτροπή επιμελητών της Μπιενάλε και κατόπιν ανοιχτής πρόσκλησης υποβολής προτάσεων, και εύχομαι σύντομα να έχουμε τη χαρά να εκθέσουμε δουλειά τους και στην πόλη μας. Ο πολιτισμός είναι το μόνο όπλο που έχουμε στις δύσκολες συνθήκες των ημερών που όλοι βιώνουμε. Βάζοντας στη ζωή μας την τέχνη και ενθαρρύνοντας τους νέους δημιουργούς, θα μπορέσουμε να δούμε ότι κάπου εκεί έξω υπάρχει η ελπίδα που τίποτε και κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης, ως μέλος της Διεθνούς Ένωσης “Μπιενάλε Νέων Δημιουργών της Ευρώπης και της Μεσογείου” (BJCEM), συμμετέχει σε όλες τις συνελεύσεις και τις καλλιτεχνικές διοργανώσεις της Ένωσης. Με έτος πρώτης διοργάνωσης το 1985, η MEDITERRANEA 19 – Biennale των Νέων Δημιουργών Ευρώπης και Μεσογείου διοργανώνεται από την BJCEM και διασχίζει τη Μεσόγειο από τη Βαρκελώνη, τη Σεβίλλη μέχρι τη Μασσαλία, το Σεράγεβο, τη Ρώμη, την Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, το Μπάρι, την Ανκόνα, το Μιλάνο και τα Τίρανα. Στην πορεία των δεκαοκτώ μέχρι τώρα διοργανώσεων, η Biennale έχει υποστηρίξει χιλιάδες καλλιτέχνες από 30 και πλέον χώρες.

Η φετινή διοργάνωση MEDITERRANEA 19 με θεματικό τίτλο «School of Waters» περιστρέφεται γύρω από έναν κριτικό αναστοχασμό της υλικής και συμβολικής φύσης του νερού από γεωπολιτική αλλά και βαθιά οικολογική άποψη.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button