ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Θεσσαλονίκη: Κομμωτές της πόλης κούρεψαν άστεγους για το Πάσχα

Έξι κομμωτές από τέσσερα κομμωτήρια της Θεσσαλονίκης έπιασαν στα χέρια τα βαλιτσάκια με τις χτένες, τα ψαλίδια και τις ξυριστικές μηχανές για να κουρέψουν και να περιποιηθούν τους άστεγους, γυναίκες και άνδρες, που φιλοξενούνται στο υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης ενόψει του Πάσχα.

Η δράση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Μ. Τετάρτης, σε ανοιχτό χώρο μπροστά στο υπνωτήριο αστέγων που βρίσκεται επί της οδού Ανδρέου Γεωργίου 13, με όλα τα μέτρα τήρησης του κορωνοϊού, ύστερα από την επιθυμία των κομμωτών να προσφέρουν δωρεάν τις υπηρεσίες τους σε όσους διαβιούν στους δρόμους ως ελάχιστη πράξη φροντίδας και αλληλεγγύης.

Φανερά συγκινημένος ο κομμωτής Χρήστος Στάγκος, ο οποίος συμμετείχε στην πρωτοβουλία, δήλωσε πως αποφάσισε να κλείσει το κομμωτήριό του για λίγες ώρες προκειμένου να βρεθεί δίπλα σε ανθρώπους που αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης για να προσφέρει τις υπηρεσίες του. «Όλοι μας έχουμε το δικαίωμα να είμαστε ίσοι. Ήρθαμε εδώ για να τους δώσουμε τη χαρά να νιώσουν όμορφα. Η Ανάσταση να μας κάνει να γίνουμε όλοι καλύτεροι άνθρωποι», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του, ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου Θεσσαλονίκης Χάρης Αηδονόπουλος, που οργάνωσε τη δράση, δήλωσε πως πρόκειται για μια δράση που κάνει τους ωφελούμενους του υπνωτηρίου «να αισθάνονται ισότιμοι γιατί αυτός είναι ο στόχος μας. Ισότιμη συμμετοχή σε κάθε έκβαση της καθημερινότητας». Πρόσθεσε, δε, πως η ίδια δράση θα επαναλαμβάνεται κάθε δίμηνο.

Στο Υπνωτήριο του Δήμου Θεσσαλονίκης διανυκτερεύουν 61 ωφελούμενοι, ενώ σε άλλους τόσους παρέχονται οι υπηρεσίες από το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Αστέγων. Η πλειονότητα των αστέγων είναι ηλικίας από 55-65 ετών, αρκετοί από τους οποίους έχουν «πληγεί» τα προηγούμενα χρόνια από την οικονομική κρίση, σύμφωνα με τον κ. Αηδονόπουλο.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button