ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Μελίνα Μερκούρη: Εντυπωσιακό γκράφιτι στην Πάτρα!

Μία εντυπωσιακή τοιχογραφία – γκράφιτι της Μελίνας Μερκούρη κοσμεί πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρχ. Κυρίλλου & Θεμιστοκλέους, στην Πάτρα.

Δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του Street Art Festival, από τον καλλιτέχνη KLE και έχει συγκεντρώσει όλα τα βλέμματα. Στην τοιχογραφία η Μελίνα απεικονίζεται σε μια σκηνή από τη θρυλική ταινία «Ποτέ την Κυριακή» σε σκηνοθεσία του Ζυλ Ντασσέν, όπου ακούστηκε το τραγούδι «Τα παιδιά του Πειραιά», σε σύνθεση του Μάνου Χατζιδάκι.

Το εντυπωσιακό γκράφιτι καλύπτει μια ολόκληρη πλευρά σε πολυώροφη πολυκατοικία!

Το εκπληκτικό γκράφιτι αποτυπώθηκε στην πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρχιεπισκόπου Κυρίλλου και Θεμιστοκλέους στην  Πάτρα και είναι έργο ομαδικής εργασίας από την Art in Progress, υπό την εικαστική καθοδήγηση και ζωγραφική εκτέλεση του καλλιτεχνικού διευθυντή του ArtWalk, Κλεομένη Κωστόπουλου.

«Το έργο έχει γίνει για τα εκατοστά γενέθλια της Μελίνας Μερκούρη. Φέτος κλείνουν 100 χρόνια από τη γέννησή της», ανέφερε ο Κλεομένης Κωστόπουλος, σε συνέντευξή του στο MEGA και την εκπομπή «Mini Καύσωνας».

Το 2020 αποτελεί έτος αφιερωμένο στην Μελίνα Μερκούρη από το Υπουργείο Πολιτισμού.

Στην συνέχεια του Φεστιβάλ θα ακολουθήσουν ακόμη 10 τοιχογραφίες διεθνών καλλιτεχνών.


Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Πασχαλινός Διαγωνισμός! Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα

Το BestNews.gr σε συνεργασία με τον Φιλανθρωπικό Οργανισμό Σκοπός Ζωής και τη Ξανθή Γκούβρα Παπαδημητρίου, επ’ ευκαιρία του ΠΑΣΧΑΛΙΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ BAZAAR τους που είναι σε εξέλιξη, σας κάνουμε δώρο ένα Συλλεκτικό χειροποίητο σετ λαμπάδα Vintage!

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button