ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Μια «πύλη» προς άλλη πόλη φτιάχτηκε στο Βίλνιους της Λιθουανίας

Η πόλη του Βίλνιους της Λιθουανίας έχει μια ενδιαφέρουσα λύση, αν είστε κουρασμένοι από τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς: Μια «πύλη» σε άλλη πόλη, σε πραγματικό χρόνο.

Η πόλη εγκατέστησε μια κυκλική «πόρτα» κοντά στον σιδηροδρομικό της σταθμό, που συνδέεται με μια αντίστοιχη κυκλική “πόρτα” στο Lublin της Πολωνίας, περίπου 600 χιλιόμετρα μακριά. Οι δύο πύλες διαθέτουν μεγάλες οθόνες και κάμερες που μεταδίδουν ζωντανές εικόνες μεταξύ των δύο πόλεων – ένα είδος ψηφιακής γέφυρας, σύμφωνα με τους δημιουργούς της – που σκοπό έχουν να ενθαρρύνουν τους ανθρώπους να «ξανασκεφτούν το νόημα της ενότητας», δήλωσε η Go Vilnius, που ανέλαβε την πρωτοβουλία, σε δελτίο τύπου.πύλη βίλνιους«Η ανθρωπότητα αντιμετωπίζει πολλές δυνητικά θανατηφόρες προκλήσεις, είτε πρόκειται για κοινωνική πόλωση, αλλαγή του κλίματος ή οικονομικά ζητήματα. Ωστόσο, αν κοιτάξουμε προσεκτικά, δεν είναι η έλλειψη λαμπρών επιστημόνων, ακτιβιστών, ηγετών, γνώσεων ή τεχνολογίας που προκαλούν αυτές τις προκλήσεις. Είναι ο ρατσισμός, η έλλειψη ενσυναίσθησης και η στενόμυαλη αντίληψη για τον κόσμο, που συχνά περιορίζεται στα εθνικά μας σύνορα», λέει ο Benediktas Gylys, Πρόεδρος του Ιδρύματος Benediktas Gylys και εμπνευστής του έργου.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button