ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

«MSG Sphere»: Μια τεράστια φωτεινή «σφαίρα» στο Λονδίνο

Μία αμφιλεγόμενη αλλά μεγαλεπήβολη εγκατάσταση ετοιμάζεται στο ανατολικό Λονδίνο με το όνομα «MSG Sphere». 

Σύμφωνα με τον Guardian, δίπλα στο Ολυμπιακό Στάδιο, αναμένεται να ανεγερθεί μια τεράστια σφαίρα, με διάμετρο ανάλογη του περίφημου London Eye και ύψος ίσως και μεγαλύτερο από το Big Ben.

Θα φωτίζει σαν ένας μεγάλος τεχνητός ήλιος, με την ισχύ λαμπτήρων LED 36 μέτρων. H φουτουριστική κατασκευή, «MSG Sphere», θα κατασκευαστεί από την εταιρία Madison Square Garden στη Νέα Υόρκη.

Ωστόσο, το πιο αμφιλεγόμενο χαρακτηριστικό της εγκατάστασης βρίσκεται στο εξωτερικό της σφαίρας. Η πρόσοψη του κτιρίου θα λειτουργεί σαν μια σφαιρική οθόνη τηλεόρασης έκτασης πέντε στρεμμάτων, παραπέμποντας στη Times Square αλλά σε σχήμα μπάλας.Θα λειτουργεί 24 ώρες την ημέρα, με κινούμενες διαφημίσεις για τον μισό χρόνο του έτους. Βέβαια, αυτό έχει δημιουργήσει ήδη αντιδράσεις.  Ορισμένοι ανησυχούν ότι ίσως υπάρχει για το ενεργειακό αποτύπωμα αλλά και την συμβατότητα του έργου με τον γειτονικό σιδηροδρομικό σταθμό.

Ωστόσο, κάποιοι κάτοικοι έχουν αρχίσει να αστειεύονται με τη νέα κατασκευή που αναμφίβολα θα επηρεάσει την καθημερινότητά τους ως ένα σημείο.

«Οι φίλοι μας αστειεύονται, ότι η σφαίρα θα μειώσει τουλάχιστον τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος», λέει η Ceren Sonmez, που ζει απέναντι από την προτεινόμενη τοποθεσία της εγκατάστασης. «Δεν θα χρειαστεί ποτέ να ανάψουμε τα φώτα, ούτε τη μέρα ούτε τη νύχτα».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button