Νέα επένδυση 400 εκατ. ευρώ της Mytilineos – Ο Πρωθυπουργός ζητά πράσινες επενδύσεις

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Ο Πρωθυπουργός απηύθυνε πρόσκληση σε επιχειρηματίες να  επενδύσουν στη χώρα!

“Έως το 2030, ο τομέα της μεταλλουργίας της ιστορικής Αλουμίνιο και οι μονάδες του ομίλου στο εξωτερικό θα ηλεκτροδοτούνται αποκλειστικά από ΑΠΕ, μηδενίζοντας το περιβαλλοντικό αποτύπωμα.” ανέφερε ο κ. Μυτιληναίος!

Με πρότυπο την νέα επένδυση ύψους 400 εκατ. ευρώ της Mytilineos για την κατασκευή του μεγαλύτερου σταθμού ηλεκτροπαραγωγής με καύσιμο το φυσικό αέριο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάλεσε από το ενεργειακό κέντρο της εισηγμένης στον Άγιο Νικόλαο της Βοιωτίας να προχωρήσει σε επενδύσεις.

Ο κ. Μητσοτάκης, έθεσε το θεμέλιο λίθο της νέας υπερσύγχρονης μονάδας φυσικού αερίου ισχύος 826 μεγαβάτ, η οποία θα κατασκευαστεί με την υπερσύγχρονη τεχνολογία της General Electric, απορροφώντας συνολική επένδυση άνω των 350 εκατομμυρίων ευρώ.

«Η νέα επένδυση είναι συμβατή με τις τρεις κεντρικές επιλογές της κυβέρνησης που είναι η σταδιακή αντικατάσταση του λιγνίτη, η απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και μειωμένων τιμολογίων ρεύματος και ο περιορισμός της οικονομικής αιμορραγίας που προκαλούν ο εισαγωγές ρεύματος», σημείωσε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός και κάλεσε τους Έλληνες επιχειρηματίες και την βιομηχανία να εκμεταλλευτούν το θετικό κλίμα και να επενδύσουν στην χώρα μας.

Επανέλαβε τη δέσμευση του για σταδιακό κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2028, τονίζοντας μάλιστα ότι η Ελλάδα προχωρά πιο μπροστά ακόμα και από τη Γερμανία που έχει δεσμευτεί για απανθρακοποίηση έως το 2038. Για τις περιοχές όπου θα κλείσουν οι λιγνιτικές μονάδες, σε Δυτική Μακεδονία και Μεγαλόπολη, ο Πρωθυπουργός δεσμεύτηκε για την εκπόνηση master plan με στόχο τη μετάβαση στη νέα εποχή και κυρίως οι περιοχές αυτές να αναδειχθούν σε πόλους έλξης επενδύσεων.

Από την πλευρά του ο Επικεφαλής της Εταιρείας κ. Βαγγέλης Μυτιληναίος συνεχάρη τον Πρωθυπουργό για την απόφαση της κυβέρνησης, το ποσοστό παραγωγής καθαρής ενέργειας να ενισχυθεί από 20% που είναι σήμερα στο 30% έως το 2030. «Δράττομαι της ευκαιρίας να σας δηλώσω ότι η Μυτιληναίος συντάσσεται με την εθνική προσπάθεια και στο μερίδιο που της αναλογεί δεσμεύεται ότι η βιομηχανική δραστηριότητα θα γίνει και αυτή πράσινη».

Ο κ. Μυτιληναίος υπογράμμισε ότι η βιομηχανική επανάσταση δεν θα υπάρξει εάν δεν έρθει η πράσινη ανάπτυξη, λέγοντας ότι η νέα μονάδα φυσικού αερίου θα μειώσει κατά 70% τις εκπομπές ρύπων σε σχέση με τους λιγνίτες!

Από τη μεριά του ο CEO της GE Electric Power Europe Michael Rechsteiner επισήμανε για το νέο εργοστάσιο της Mytilineos, πως με την τεχνολογία H Class κατατάσσεται στην ελίτ των διεθνώς μονάδων διεθνώς.

Ο γενικός διευθυντής Ενέργειας της Protergia της Mytilineos αναφερόμενος στο ενεργειακό κέντρο της εταιρίας είπε ότι «η προσθήκη της μονάδας είναι η φυσική εξέλιξη της στρατηγικής μας. Η Protergia είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός, καλύπτει το 15% της εγχώριας ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας. Με την προσθήκη η Mytilineos θα ξεπεράσει τα 2.000 Μεγαβατ. Συμβάλει στην ενεργειακή ασφάλεια της χώρας, ενώ η Θερμική της απόδοση, μεγαλύτερη από 63%, την κατατάσσει πρώτη στην Ευρώπη».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -