ΣΠΙΤΙ

Νέο αυξημένο όριο από Δευτέρα 30/03 στις ανέπαφες συναλλαγές χωρίς PIN

Στα 50 ευρώ από 25 που ισχύει σήμερα, αυξάνεται από αύριο Δευτέρα 30 Μαρτίου το όριο στις ανέπαφες συναλλαγές με κάρτα (contactless) χωρίς τη χρήση PIN με απόφαση της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών. Το μέτρο είναι προσωρινό και θα ισχύει έως και τις 31 Μαΐου.

Η απόφαση αυτή ελήφθη στο πλαίσιο των προσπαθειών για τον περιορισμό των επιπτώσεων του κορωνοϊού (COVID-19), στη δημόσια υγεία και τη συναλλακτική πρακτική.

Σύμφωνα με την ΕΕΤ, ποσοστό μεγαλύτερο του 80 τις εκατό των συναλλαγών σε καταστήματα τροφίμων, πρατήρια καυσίμων και φαρμακεία θα μπορεί να πραγματοποιηθεί χωρίς την πληκτρολόγηση του ΡΙΝ από τον κάτοχο της χρεωστικής, πιστωτικής και προπληρωμένης κάρτας. Με τον τρόπο αυτό ελαχιστοποιείται σημαντικά η φυσική επαφή των κατόχων καρτών με το πληκτρολόγιο του POS.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας Bestnews στο Facebook για να μαθαίνεται πρώτοι τα θετικά νέα της ημέρας.

Τι να προσέξετε

Σε όλες τις ανέπαφες συναλλαγές, ανεξαρτήτως ορίου ποσού, πρέπει να πραγματοποιούνται χωρίς να παραδίδεται η κάρτα πληρωμών στον εκάστοτε υπάλληλο του καταστήματος που διενεργείται η συναλλαγή. Για συναλλαγές πέραν του ποσού των 50 ευρώ θα συνεχίσει να ζητείται από τον κάτοχο της κάρτας η πληκτρολόγηση του ΡΙΝ του στο POS.

Υπενθυμίζεται, σε κάθε περίπτωση, η προσοχή των συναλλασσόμενων στην ασφαλή φύλαξη της κάρτας τους.

Πηγή :parapolitika.gr

Σχετικά άρθρα

Back to top button