Νέο κολυμβητήριο και γήπεδα ποδοσφαίρου θα κατασκευαστούν στην Κηφισιά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το «πράσινο» φως για τη δημοπράτηση των Αθλητικών Εγκαταστάσεων στην περιοχή Τριγώνου Φραγκοπούλου, στην Κάτω Κηφισιά, δόθηκε μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Περιφερειάρχη  Αττικής Γιώργο Πατούλη και τον Δήμαρχο Κηφισιάς Γιώργο Θωμάκο.

Η Περιφέρεια Αττικής δημοπρατεί και χρηματοδοτεί το έργο συνολικού προϋπολογισμού 11.904.000,00 €. Ο Δήμος Κηφισιάς εκπόνησε τις σχετικές μελέτες και τα τεύχη δημοπράτησης.

Τo έργο αφορά στην κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων σε οικόπεδο συνολικής επιφάνειας 23.679,72 m2 επί των οδών Γεωργίου Λύρα – Φραγκοπούλου – Κρέσνας  στην Κάτω Κηφισιά, στο Ο.Τ. Γ916.

Το έργο προβλέπει μεταξύ άλλων την κατασκευή κλειστού  κολυμβητήριου με βοηθητικούς χώρους, κερκίδες 230 θεατών και οργανωμένο ιατρείο και κυλικείο.

Επίσης, θα περιλαμβάνει ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις τέσσερα γήπεδα ποδοσφαίρου 5×5, ένα γήπεδο καλαθοσφαίρισης, ένα γήπεδο αντισφαίρισης, μια πίστα skatepark, χώρους αναψυχής, πρασίνου και  εκτεταμένους χώρους πρασίνου. Περιμετρικά του οικοπέδου θα υπάρχουν 85 θέσεις στάθμευσης και 11 θέσεις στάθμευσης ΑμεΑ.Με την ολοκλήρωση του έργου η οποία θα στηριχθεί σε καινοτόμα σχεδιαστικά πρότυπα (γεωθερμία, ηλιακοί συλλέκτες κ.τ.λ.). ο Δήμος Κηφισιάς προσδοκά αναμένεται πως θα υπάρξει σημαντική εξοικονόμηση πόρων αλλά και λειτουργικών δαπανών.

Ο Δήμαρχος Κηφισιάς, Γιώργος Θωμάκος αφού ευχαρίστησε όλους τους φορείς που έφεραν αυτό το έργο σε αυτό το σημείο και επισήμανε πως είναι ένα έργο παρακαταθήκη στις επόμενες γενιές.

Η  διάρκεια της σύμβασης είναι 50 μήνες.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -