ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ

Neon Museum: Ένα μουσείο αφιερωμένο στις πινακίδες νέον

Πρόσφατα, ο 74χρονος σήμερα Len Davidson, γοητευμένος με τις παλιές νέον επιγραφές από τότε που στα είκοσι κάτι του δούλευε στο University of Florida τη δεκαετία του 1970, εγκαινίασε στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ το Neon Museum of Philadelphia.

Η λογική του μουσείου είναι διπλή: αφενός να καταπλήξει τους επισκέπτες με τα περίπου 130 εκθέματά του και, αφετέρου, να δείξει πώς ήταν η ζωή όταν η πιο φωτεινή πρόσοψη καταστήματος συχνά εξασφάλιζε τη μεγαλύτερη ουρά πελατών.

«Αν μια επιγραφή πρόκειται να καταστραφεί, θα τη βάλω στο μουσείο μου. Οι επιγραφές όμως είναι αντιπροσωπευτικές των κοινοτήτων στις οποίες δημιουργήθηκαν και θα έπρεπε να διατηρηθούν και να παραμείνουν σε αυτές τις κοινότητες ακόμη κι αν έχουν κλείσει τα καταστήματα» είπε ο Davidson, μιλώντας στο Atlas Obscura.«Έχουμε πάει πλέον σε μεγάλες αλυσίδες λιανικής και στο Amazon, και ο κόσμος μετακομίζει σε πόλεις σαν τη Φιλαδέλφεια και στην πραγματικότητα δεν έχουν εμπορικούς δρόμους στις γειτονιές.

Το Neon Museum προσπαθεί να εισάγει τον κόσμο σε αυτή την ιστορία, οπότε, στην πράξη είναι επίσης μια δήλωση για τον καπιταλισμό. Καμιά φορά σκέφτομαι το μουσείο σαν ένα μουσείο αμερικανικής ιστορίας κατά κάποιον τρόπο μεταμφιεσμένο σε μουσείο του νέον», αναφέρει. «Μου πήρε περίπου έναν χρόνο να μεταφέρω όλες αυτές τις γιγαντιαίες επιγραφές και να τις κρεμάσω» δήλωσε, εκτιμώντας ότι δεν θα διευθύνει για πολύ καιρό το μουσείο μιας και ελπίζει ότι τελικά θα γίνει μη κερδοσκοπικός οργανισμός.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button