Tuesday, 17 June 2025

«Νταντάδες της Γειτονιάς»: 500 ευρώ σε γιαγιάδες ή παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το πρόγραμμα «Νταντάδες της Γειτονιάς» που έχει ξεκινήσει και έχουν ήδη γίνει εκατοντάδες αιτήσεις από γονείς αφορά πλέον και τις γιαγιάδες και τους παππούδες που φροντίζουν τα εγγόνια τους.

Συγκεκριμένα στο μητρώο επιμελητών δύνανται να εγγραφούν όλα τα φυσικά πρόσωπα που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα, που σημαίνει πως «Νταντάδες της Γειτονιάς» μπορούν να γίνουν και οι συγγενείς των γονέων.

Άρα, λοιπόν, στο εν λόγω πρόγραμμα μπορούν να συμμετέχουν όλοι, αρκεί να κατέχουν απολυτήριο γυμνασίου και να παρακολουθήσουν εκπαιδευτικό σεμινάριο, υποβάλλοντας πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα ntantades.gov.gr

Οι γιαγιάδες και οι παππούδες λοιπόν που μπορούν να παρακολουθήσουν την διαδικτυακή εκπαίδευση για να γίνει η πιστοποίηση τους, μπορούν να ενταχθούν στο μητρώο επιμελητών, να συνεχίσουν να φροντίζουν τα εγγόνια τους και να πληρώνονται 500 ευρώ, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

Τονίζεται ότι δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα έχουν μητέρες και πατέρες, φυσικοί, θετοί ή ανάδοχοι που εργάζονται είτε στον δημόσιο είτε στον ιδιωτικό τομέα (και αυτοαπασχολούμενοι και ελεύθεροι επαγγελματίες). Καθώς επίσης και άνεργες μητέρες, φυσικές, θετές ή ανάδοχες που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της ΔΥΠΑ.

Το ετήσιο ατομικό εισόδημα των ενδιαφερομένων δεν πρέπει να υπερβαίνει το ποσό των 24.000 ευρώ και να μην τελούν υπό καθεστώς άδειας μητρότητας ή άδειας πατρότητας ή άδειας ανατροφής τέκνου. Και φυσικά η διεύθυνση διαμονής των ωφελούμενων προσώπων να είναι εντός των δήμων που συμμετέχουν στην πιλοτική εφαρμογή της δράσης.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!