Ο 11χρονος Λέανδρος με απώλεια όρασης έκανε παρέλαση για πρώτη φορά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο 11χρονος Λέανδρος, που γεννήθηκε με απώλεια όρασης, φέτος έκανε για πρώτη φορά παρέλαση με τους συμμαθητές του.

Ο μικρός μαθητής με απώλεια όρασης, παρέλασε με το 17o Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα κατά του αποκλεισμού των ατόμων με αναπηρίες.

Μετά την παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου ο Λέανδρος Παπαχαραλαμπίδης μίλησε στην ΕΡΤ για τα συναισθήματά του. «Εγώ ένιωσα ότι απλώς έκανα το χρέος μου, ότι μπόρεσα και έκανα παρέλαση με όλα τα παιδιά του σχολείου μου. Εύχομαι όλα τα παιδιά με κάποια απώλεια να μπορούν κι εκείνα να συμμετέχουν στις παρελάσεις τους», αναφέρει ο ίδιος.

Με τα ελικόπτερα Chinook και Apache να κλέβουν τις εντυπώσεις, ολοκληρώθηκε το μεσημέρι η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη ενώ οι συστοιχίες μαχητικών αεροσκαφών F-16 προκάλεσαν θαυμασμό στους παραβρισκόμενους.

Πριν την έναρξη της παρέλασης η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στο Ηρώο του Γ’ Σώματος Στρατού. Η πομπή με την πρόεδρο της Δημοκρατίας σταμάτησε δεκάδες μέτρα πριν την εξέδρα των επισήμων και η ίδια περπάτησε την απόσταση μέχρι την εξέδρα όπου την υποδέχθηκε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -