ΕΛΛΑΔΑ

Ο «Μουτζούρης», το θρυλικό τρενάκι του Πηλίου, λειτουργεί ξανά

Ο θρυλικός «Μουτζούρης», το τρενάκι του Πηλίου, ξαναμπήκε στις ράγες και από το Σάββατο 26 Ιουνίου ξεκίνησε να σφυρίζει πάλι στις πλαγιές του μυθικού βουνού των Κενταύρων.

Τα τουριστικά δρομολόγια ξεκίνησαν το Σάββατο και θα επαναλαμβάνονται κάθε Σαββατοκύριακο για να εξυπηρετηθούν οι χιλιάδες επισκέπτες και θαυμαστές αυτού του μοναδικού τρένου.

Ο «Μουτζούρης» , κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού θα ξεκινά από τον σιδηροδρομικό σταθμό των ‘Άνω Λεχωνίων στις 10 το πρωί και από τις Μηλιές η επιστροφή του θα ξεκινά στις 3 μετά το μεσημέρι.ΜουτζούρηςΑξίζει να σημειωθεί πως ο «Μουτζούρης», αποτελεί παγκόσμια μοναδικότητα αφού κινείται πάνω σε σιδηροτροχιές πλάτους μόλις 60 εκατοστών και περνά μέσα από απαράμιλλου κάλλους ομορφιές και με ατελείωτη θέα στον Παγασητικό κατά τη διαδρομή του από τα Άνω Λεχώνια μέχρι το κεφαλοχώρι των Μηλεών.

Ο περίφημος σιδηρόδρομος κατασκευάστηκε σε δύο φάσεις, αρχικά το 1896 και στη συνέχεια το 1903 και τον σχεδιασμό του, όπως και την επίβλεψη του έργου, ανέλαβε ο Εβαρίστο ντε Κίρικο, δηλαδή ο πατέρας του ζωγράφου Τζόρτζιο ντε Κίρικο. Γαλαρίες και γεφύρια, πρωτόγνωρα για εκείνη την εποχή, χαρακτηρίζουν όλη τη διαδρομή που διανύει το τρενάκι του Πηλίου μέχρι τις Μηλιές.ΜουτζούρηςΣήμερα το τρενάκι του Πηλίου αποτελείται από τέσσερα ξύλινα, πολλές φορές ανοιχτά, βαγόνια που έχουν και εξώστες και αποτελούν μία ξεχωριστή παγκόσμια πρωτοτυπία. Το εισιτήριο κοστίζει 10 ευρώ για την απλή διαδρομή και 18 με επιστροφή, ενώ το τρένο κάνει και μία στάση 15 λεπτών στην ‘Άνω Γατζέα.

Κατά τη διάρκεια της ημερήσιας διαδρομής θα απολαύσετε τη γραφική ορεινή διαδρομή του θρυλικό τρενάκι «Μουτζούρης» και έναν μοναδικό συνδυασμό φυσικής ομορφιάς του βουνού και της θάλασσας.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button