Ο Μπένεντικτ Κάμπερμπατς θα φιλοξενήσει Ουκρανούς πρόσφυγες

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο ηθοποιός Μπένεντικτ Κάμπερμπατς δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στο πρόγραμμα «σπίτια για την Ουκρανία» της κυβέρνησης της Βρετανίας και να φιλοξενήσει πρόσφυγες.

Ο Μάικλ Γκόουβ ανακοίνωσε το πρόγραμμα, το οποίο θα επιτρέψει στα βρετανικά νοικοκυριά να φιλοξενήσουν πρόσφυγες από την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα. Όσοι συμμετάσχουν θα λαμβάνουν 350 λίρες το μήνα ως κυβερνητική χρηματοδότηση για τη στέγαση Ουκρανών για έξι μήνες.

Μιλώντας από την τελετή των βραβείων Bafta, ο πρωταγωνιστής της ταινίας «Η Εξουσία του Σκύλου» που απέσπασε το βραβείο Καλύτερης Ταινίας, φόρεσε το σήμα της Ουκρανίας και είπε στο Sky News πως «Είναι μια πραγματικά συγκλονιστική στιγμή να είσαι Ευρωπαίος, δυόμιση ώρες πτήση μακριά από την Ουκρανία και (ο πόλεμος) είναι κάτι που κρέμεται πάνω από το κεφάλι μας.

»Όλοι πρέπει να κάνουμε περισσότερα πέρα από το να φοράμε ένα σήμα. Πρέπει να κάνουμε δωρεές, πρέπει να πιέσουμε τους πολιτικούς μας να συνεχίσουν να δημιουργούν ένα είδος καταφυγίου εδώ για τους ανθρώπους που υποφέρουν».

Κλείνοντας ο ηθοποιός πρόσθεσε ότι «Ο καθένας μας πρέπει να κάνει όσα περισσότερα μπορεί. Υπήρξε ένας αριθμός ρεκόρ ανθρώπων που προσφέρθηκαν εθελοντικά να πάρουν πρόσφυγες στα σπίτια τους, ελπίζω να είμαι κι εγώ μέρος αυτού».

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -