ΕΛΛΑΔΑ

Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα – Ο Μητσοτάκης ενήργησε γρήγορα με σωστές αποφάσεις

«Οι απώλειες της Ελλάδας φαντάζουν μικρές μπροστά σε αυτές της Ισπανίας και της Ιταλίας» σημειώνουν οι Financial Times σε σχετικό ρεπορτάζ στο πλαίσιο της επανέναρξης της τουριστικής περιόδου.

Μάλιστα το ίδιο ρεπορτάζ της ανταποκρίτριάς τους στην Αθήνα χαρακτηρίζει «Σπάνια περίπτωση επιτυχίας στα χρόνια του κοροναϊού» τις κινήσεις που γίνονται για την επανέναρξη του τουρισμού.

Οι Financial Times δημοσιεύουν, μάλιστα, και ένα εντυπωσιακό διάγραμμα στο οποίο, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, «οι απώλειες φαίνονται μικρές σε σχέση με αυτές των άλλων τουριστικών χωρών του ευρωπαϊκού νότου».

Οι Financial Times αποθεώνουν την Ελλάδα – Ο Μητσοτάκης ενήργησε γρήγορα με σωστές αποφάσεις

«Η Ελλάδα πήρε έγκαιρα, δραστικά μέτρα προχωρώντας σε γενικό lockdown στις 16 Μαρτίου, 13 ημέρες μετά το πρώτο κρούσμα κοροναϊού» γράφουν οι FT.

Όπως δηλώνει στην ανταποκρίτρια των FT στην Αθήνα ο εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης στα διεθνή φόρουμ για τον κοροναϊό, Ηλίας Μόσιαλος, «ο Έλληνας πρωθυπουργός ενήργησε πολύ γρήγορα και πήρε τις σωστές αποφάσεις νωρίτερα από ό,τι άλλες χώρες».

Στο ρεπορτάζ περιγράφεται το διαφορετικό φετινό καλοκαίρι στην Ελλάδα με ομπρέλες και ξαπλώστρες μακριά η μια από την άλλη, τους κλειστούς μπουφέδες και ένας χώρος για καραντίνα σε κάθε νησί.

Στους Financial Times μιλάνε και παράγοντες της τουριστικής αγοράς που περιγράφουν την ελπίδα τους ότι τα πράγματα θα ανατραπούν προς το καλύτερο όταν η Ελλάδα «ανοίξει» για τους τουρίστες στις αρχές Ιουλίου.

«Πέρυσι υποφέραμε από τον υπερβολικό αριθμό τουριστών. Τώρα έχουμε μηδέν τουρίστες αλλά τουλάχιστον είμαστε ελεύθεροι από κοροναϊό. Το ερώτημα είναι αν μπορεί να σωθεί η σεζόν» λέει στους Financial Times ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων Σαντορίνης Αντώνης Ηλιόπουλος.

«Είμαστε ανυπόμονοι να ξεκινήσουμε, χάσαμε ήδη τρεις μήνες – σχεδόν τη μισή σεζόν. Αλλά τώρα είναι στο χέρι των tour operators και των αεροπορικών εταιρειών να φέρουν τους τουρίστες» σημειώνει από την πλευρά του ο ξενοδόχος από την Κεφαλονιά, Μπάμπης Μουρελάτος.

Η δημοσιογράφος των FT επισημαίνει, τέλος, και την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τις επιχειρήσεις του τουρισμού με αναστολές καταβολής φορολογικών και ασφαλιστικών υποχρεώσεων.

Πηγή: parapolitika.gr

Tags

Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close