Οίκος Dior: Στο Καλλιμάρμαρο η παρουσίαση της νέας κολεξιόν

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ο Οίκος Dior επιθυμεί να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα, την παρουσίαση της συλλογής «Resort 2022».

Πρόκειται για μια ειδική συλλογή από τον γαλλικό οίκο υψηλής ραπτικής, η οποία θα είναι αφιερωμένη στη χώρα μας και στα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Οι δημιουργίες  θα ραφτούν στην Ελλάδα με ελληνικά υφάσματα και πρώτες ύλες. Στόχος της επίδειξης αυτής είναι να προβληθούν σε ολόκληρο τον κόσμο η δεξιοτεχνία και το ταλέντο των Ελληνίδων και Ελλήνων τεχνιτών και δημιουργών, με τους οποίους θα συνεργαστεί για τη δημιουργία της κολεξιόν. Μάλιστα, οι δημιουργίες θα φέρουν ετικέτα, που θα αναγράφεται το «Made in Greece».

Πού και πότε θα γίνει η παρουσίαση

Η επίδειξη αναμένεται να γίνει στις 17 Ιουνίου στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο. Θα παρουσιαστεί live από την τηλεόραση και τα social media, ενώ ήδη ο οίκος Dior έχει ξεκινήσει τις διαδικασίες για να πάρει την απαιτούμενη άδεια από το Κεντρικό Συμβούλιο Νεοτέρων Μνημείων. Ειδικότερα, έχει αιτηθεί να δοθεί άδεια για κάποιες φωτογραφίες με τις δημιουργίες που έχουν ως θέμα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό σε εμβληματικά σημεία, όπως η Ακρόπολη, το Ηρώδειο και ο Ναός του Ηφαίστου.

«Η Ελλάδα είναι μια χώρα που ήταν πάντα στην καρδιά μου», δήλωσε η Μαρία Γκράτσια Τσιουρί, καλλιτεχνική διευθύντρια του οίκου Dior κατά την ανακοίνωση ότι η Αθήνα θα είναι το μέρος που θα παρουσιαστεί η κολεξιόν. H Τσιουρί εκτιμά την Αθήνα ως ένα λίκνο πολιτισμού, λογοτεχνίας και δημιουργίας.

«Η Αθήνα για μένα αντιπροσωπεύει έναν ονειρεμένο προορισμό για τη διοργάνωση ενός σόου που γιορτάζει, περισσότερο από ποτέ, τη μαγεία και τη μετάδοση πολιτισμών. Είναι μεγάλη τιμή να κάνουμε αυτό το όνειρο πραγματικότητα στις 17 Ιουνίου, στην καρδιά μιας πρωτεύουσας τεράστιας ομορφιάς και μέσα από ένα ευρύ φάσμα καλλιτεχνικών ανταλλαγών, από χορό έως ντιζάιν, και τις προγονικές δεξιότητες που με συναρπάζουν και τις οποίες θα έχω τη χαρά και το προνόμιο να βάλω στη συλλογή μου», κατέληξε.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -