Orange Grove Patras: Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής στο incubation πρόγραμμα για startups

Δείτε επίσης

Χρύσα Σαραντοπούλου
Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω!Πατήστε να δείτε περισσότερα

Την έναρξη του νέου κύκλου αιτήσεων για συμμετοχή στο επόμενο 6μηνο Incubation πρόγραμμα ανακοινώνει το Orange Grove Patras, η πρωτοβουλία ενίσχυσης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, προσκαλώντας ενδιαφερόμενους να υποβάλλουν αίτηση έως την Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου.

Το Orange Grove Patras αποτελεί θερμοκοιτίδα (incubator), με έδρα την Πάτρα, και λειτουργεί με στόχο τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Περιφέρεια.

Μέσα από incubation προγράμματα, το Orange Grove Patras στηρίζει άτομα ή ομάδες με μία καινοτόμα επιχειρηματική ιδέα ή υφιστάμενη startup στα πρώτα της βήματα (από κάθε τομέα της οικονομίας, κερδοσκοπικού ή μη χαρακτήρα), ώστε να αναπτυχθούν σε μία βιώσιμη επιχείρηση προσφέροντας εκπαίδευση, mentoring, tailor-made συμβουλευτική και πρόσβαση σε ένα διεθνές δίκτυο συνεργατών από την Ευρώπη, την Αμερική, κ.α.

Στους νέους επιχειρηματίες που επιλέγονται να συμμετέχουν στο incubation πρόγραμμα, το Orange Grove Patras προσφέρει τη δυνατότητα χρήσης του συνεργατικού χώρου στα γραφεία του incubator, μέντορες και coaches, συμβουλευτική με εξειδικευμένους επαγγελματίες, bootcamps, workshops και συναντήσεις με διεθνείς εκπαιδευτές, πρόσβαση σε εν δυνάμει επενδυτές, καθώς και επαφές με ένα εκτεταμένο διεθνές και τοπικό επιχειρηματικό δίκτυο συνεργασιών του Orange Grove, της Ολλανδικής Πρεσβείας και του Επιστημονικού Πάρκου Πατρών.

Το Orange Grove είναι ένας διεθνής incubator και μια κοινότητα νέων επιχειρηματιών που στηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών και startups στην Ελλάδα. Αποτελεί μία μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας που υποστηρίζεται οικονομικά από Ολλανδικές πολυεθνικές εταιρείες και ιδρύματα στην Ελλάδα. Το Orange Grove είναι αποτέλεσμα ευρείας υποστήριξης της κοινότητας, πανεπιστημιακών συνεργασιών, συνεργατών και εθελοντών στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Στην Πάτρα το Orange Grove λειτουργεί από το 2017, μέσα από τη συνεργασία της Ολλανδικής Πρεσβείας με μία τοπική ομάδα στελεχών προερχόμενων από τον επιχειρηματικό τομέα, και το Επιστημονικό Πάρκο Πατρών, με στόχο την ενδυνάμωση του τοπικού οικοσυστήματος νέων επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα υποστήριξης του Orange Grove Patras μπορούν να υποβάλλουν αίτηση οι ενδιαφερόμενοι έως τις 29 Σεπτεμβρίου 2019 (23:59, GMT+3) ακολουθώντας το σύνδεσμο http://bit.ly/orangegrovepatras-apply

Η διαδικασία προβλέπει την αξιολόγηση των αιτήσεων από σχετική επιτροπή, η οποία απαρτίζεται από Έλληνες και ξένους συμβούλους. Το Orange Grove Patras δεν λαμβάνει equity ή μερίδιο επί κερδών από συμμετέχουσες ομάδες.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη διαδικασία αιτήσεων, τις προσφερόμενες υπηρεσίες του προγράμματος και το Orange Grove είναι διαθέσιμες στο www.orangegrovepatras.biz και www.facebook.com/orangegrovepatras/

Πληροφορίες σχετικά με την πρωτοβουλία Orange Grove και τις δράσεις του μπορείτε να βρείτε εδώ: www.orangegrove.eu

 

Το Orange Grove στην 84 η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

[box type=”shadow” align=”” class=”” width=””] Tο Orange Grove που αποτελεί πρωτοβουλία της Ολλανδικής Πρεσβείας στην Ελλάδα και στηρίζει την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και startups στη χώρα, συμμετείχε για δεύτερη χρονιά στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) στις 7-11 Σεπτεμβρίου 2019.

Η ΔΕΘ προωθεί τη σύνδεση της επιχειρηματικότητας με την εξωστρέφεια και αποτελεί μια διοργάνωση καινοτομίας και πολιτισμού με διεθνή αντίκτυπο.

Το Orange Grove, που συμμετείχε με σταντ στο περίπτερο 6, ενημέρωσε το κοινό για τις δράσεις του και τα επερχόμενα προγράμματά του για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων σε πόλεις της Ελλάδας, ενώ το σταντ αποτέλεσε σημείο συνάντησης και συζητήσεων για startuppers, επιχειρηματίες, μέντορες, επενδυτές, φορείς και οργανισμούς, προωθώντας την περαιτέρω ενδυνάμωση και διασύνδεση του οικοσυστήματος.

η Σαρμά Αλεξάνδρα, General Manager του Orange Grove και η
Αποστολίδη Νατάσα, Υπεύθυνη Ολλανδικής Πρεσβείας για το Orange Grove

Παράλληλα, στην 84 η ΔΕΘ συμμετείχαν και πολλές startups που έχουν υποστηριχθεί από το Orange Grove, το οποίο συνεισφέρει σημαντικά στην προώθηση της νέας επιχειρηματικότητας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Ειδικότερα, στα περίπτερα του Digital Greece (περιπτ. 12) και της Αγρο-τεχνολογίας (περιπτ. 6), έλαβαν μέρος startups που αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των δυνατοτήτων και του οράματος που διαθέτουν οι νέοι entrepreneurs και η νεοφυής επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας τις τάσεις και τις ευκαιρίες που προσφέρει το ελληνικό οικοσύστημα.

Σημαντική ήταν, επίσης, η παρουσία και διάκριση startups που υποστηρίζονται από το Orange Grove στο EIT Food Demo Day που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της ΔΕΘ. Η Peace by Peas, με ιδρυτή τον Σταύρο Καραγιλάνη, κατέκτησε τη 2η θέση στο μεγάλο τελικό που πραγματοποιήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου στο περίπτερο Digital Greece της έκθεσης. Η Peace by Peas προσφέρει ζυμούμενα τρόφιμα που συνδυάζουν φυσικές τεχνικές επεξεργασίας με τοπικά βιολογικά συστατικά για τη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, από υποκατάστατα κρέατος και καρυκεύματα, έως σάλτσες και γλυκά χωρίς ζάχαρη.

Ανάμεσα στους φιναλίστ του EIT Food Demo Day που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες στο κοινό ήταν και οι startups Coffeco και Airbots, οι οποίες, επίσης, έχουν υποστηριχθεί από το Orange Grove στην Αθήνα και την Πάτρα.[/box]

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -