ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Παέλια με κριθαράκι και λαχανικά από τον Γιώργο Σίσκα

Συνταγή για παέλια ή παέγια ή paella!!! Ο σεφ Γιώργος Σίσκας φτιάχνει ένα υπέροχο παραδοσιακό ισπανικό πιάτο με θαλασσινά! Στο τραπέζι σας με άρωμα από την Ισπανία!

Υλικά

  • 4 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 1 κολοκύθι ψιλοκομμένο
  • 250 γραμμ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5 φλιτζάνια ζωμός λαχανικών
  • 12 μύδια
  • 12 γαρίδες
  • 2 κ.σούπας άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 κ. σούπας λευκό κρασί (προαιρετικά)
  • 1 φλυτζανι βρασμενο αρακα
  • 2 φλυτζάνια κριθαράκι μεσαίο (περισσότερες συνταγές με κριθαράκι εδώ)
Παέλια με κριθαράκι και λαχανικά από τον Γιώργο Σίσκα

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια μας και αφαιρούμε το κέλυφος από τις γαρίδες.
Ζεσταίνουμε σε μια μεγάλη και χαμηλή κατσαρόλα ή τηγάνι το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για 2-3 λεπτά ανακατεύοντας συνέχεια να μην μας καεί. Προσθέτουμε το σκόρδο, το καρότο, το κολοκύθι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε για άλλα 3 λεπτά τα λαχανικά μας ώσπου να μαραθούν ελαφρά. Αν θέλουμε σβήνουμε με λίγο λευκό κρασί.
Προσθέτουμε το κριθαράκι και ανακατεύουμε να λαδωθεί και εν συνεχεία τον ζωμό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας τακτικά για να μη μας κολλήσει στον πάτο (όπως στο ριζότο) και για 10-13 λεπτά σκεπάζοντας την κατσαρόλα μας.
Βάζουμε τα θαλασσινά στην κατσαρόλα,τον βρασμένο αρακά, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για λίγα λεπτά έως ότου ανοίξουν τα μύδια και κοκκινίσουν οι γαρίδες.
Κατά το σερβίρισμα πασπαλίζουμε μαϊντανό και σερβίρουμε με λεμόνι.

ΥΓ. Αν θέλετε προσθέτετε καλαμαράκια, σουπιά, ή και όστρακα.

Ευχαριστούμε το Ta’n’co Homemade Food

Λεωφόρος Ηρακλείου 426
Ηράκλειο Αττικής
Τηλ. 21 0285 5204
“Γευσεις Χρωματα & Αρωματα.!! by Giorgos Siskas.”

 

Tags

Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button
Close
Close