Παρέα νεαρών ανακάλυψε σπήλαιο με σταλακτίτες στον Άγιο Θωμά

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένα σπήλαιο με σταλακτίτες ανακάλυψε μία ομάδα νεαρών στον Άγιο Θωμά, ενώ περπατούσε στην περιοχή.

Η κα. Αβραμίδου Μαρία, κάτοικος του Αγίου Θωμά ανέφερε «Κανένας δεν είχε φανταστεί το μυστικό που έκρυβε η γη». Οι κάτοικοι ευελπιστούν ότι η ανακάλυψη του σπηλαίου και η εκμετάλλευσή του, θα οδηγήσουν σε μοχλό ανάπτυξης της περιοχής.

Η παρέα των νεαρών έκανε βόλτα κοντά στο παλιό νταμάρι στον Άγιο Θωμά Πρέβεζας. Στο νταμάρι που έβγαζε πέτρα γίνονταν παλιότερα εργασίες οι οποίες είχαν σταματήσει το 1988. Έκτοτε, η περιοχή υποβαθμίστηκε και δεν ενδιαφερόταν κανένας.

Ωστόσο από τη στιγμή που οι νεαροί ανακάλυψαν το σπήλαιο με τους σταλακτίτες, η περιοχή έχει αποκτήσει ενδιαφέρον. Οι νέοι περπατούσαν στο χώρο και εντόπισαν μέσα στην πυκνή βλάστηση, μία οπή. Νόμισαν ότι είναι το άνοιγμα για κάποια σπηλιά, ωστόσο καθώς αποφάσισαν να το ερευνήσουν. Ήρθαν αντιμέτωποι με ένα σπήλαιο γεμάτο σταλακτίτες.

Ο Τάσος Τσάλης, ένας από τους τέσσερις νεαρούς σχολίασε τα εξής «Χρειάστηκε να κατεβούμε με σκοινιά την πρώτη φορά. Δεν πιστεύαμε πως βρεθήκαμε μέσα σε ένα σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Μετά χρησιμοποιήσαμε μια μεγάλη σκάλα. Η αίθουσα που συναντάμε είναι μακρόστενη με εντυπωσιακούς σχηματισμούς. Σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Φωτίσαμε με φακούς. Στο βάθος είδαμε ένα πέρασμα. Φτάνοντας εκεί ένα μεγάλο πέτρωμα το είχε μισοκλείσει. Πιθανόν από κάποιο σεισμό. Προσπαθήσαμε με το φως των φακών να δούμε κάτι. Ακούγαμε στο βάθος μόνο νυχτερίδες και αντιληφθήκαμε πως μετά το πέρασμα υπάρχει κατηφορικό σημείο».

Ο σπηλαιολόγος Κωνσταντίνος Μπενέκος ανέφερε «Είναι δύσκολη εξερεύνηση γιατί είναι κάτω από νταμάρι. Έχουμε τον κατάλληλο εξοπλισμό. Πρέπει να εξερευνήσουμε τον χώρο, να τον δούμε από κοντά. Βήμα -βήμα να δούμε πως εξελίσσεται. Παράλληλα, πρέπει να ασφαλίσουμε την περιοχή και με όπλο την εμπειρία να προχωρήσουμε. Πρέπει να δούμε την κατεύθυνση του σπηλαίου. Μας ενδιαφέρει να είναι τουριστικό αξιοποιήσιμο. Τα οριζόντια σπήλαια, δίνουν τη δυνατότητα αξιοποίησης μιας περιοχής».

viberΤο BestNews και στο Viber – Μπείτε στην ομάδα μας και μείνετε ενημερωμένοι για όλα τα καλά νέα των ημερών από το πρώτο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -