Περιστέρι: Βασιλόπιτα ζύγιζε επτά τόνους και είχε 200 φλουριά

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έσπασε όλα τα ρεκόρ η βασιλόπιτα που έφτιαξαν στον δήμο Περιστερίου για το 2023: Ζύγιζε επτά τόνους και κόπηκε σε 50 χιλιάδες κομμάτια.

Η βασιλόπιτα περιείχε 200 φλουριά που αντιστοιχούσαν σε Πρωτοχρονιάτικα δώρα.

Παρασκευάσθηκε από δεκάδες βιοτεχνικά αρτοποιεία (φούρνοι της γειτονιάς). Έμπειροι αρτοποιοί ανέλαβαν τη δημιουργία της, η οποία ξεκίνησε να δημιουργείται από τα ξημερώματα του Σαββάτου.Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν για τη δημιουργία της βασιλόπιτας ήταν: 4.000 κιλά αλεύρι ζαχαροπλαστικής, 2.000 κιλά λάδι, 1.000 κιλά ζάχαρη, 500 κιλά άχνη, 50 κιλά μπέικιν πάουντερ, 2.000 αυγά, 1.500 πορτοκάλια, 50 κιλά κονιάκ, 4 κουτιά βανίλια.

Δείτε το βίντεο των UpStories:

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -