ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Πωλήθηκε πίνακας του Bansky για την ενίσχυση των νοσοκομείων

Ο πίνακας του Banksy που δημοπρατήθηκε υπέρ του βρετανικού φορέα υγείας NHS έχει ως θέμα μια νοσοκόμα με στολή σούπερ ήρωα και ένα παιδί που την κρατάει στα χέρια του παίζοντας.

Το έργο του Banksy έχει τίτλο «Game Changer» και φιλοτεχνήθηκε τον Μάϊο του 2020. Ο πίνακας έγινε για πρώτη φορά αντιληπτός δημοσίως, εντός του γενικού νοσοκομείου του Σάουθάμπτον, τον περασμένο Μάιο.

Η αρχική τιμή πώλησης του ήταν στα 3 εκατομμύρια λίρες. Ύστερα από έντονα παζάρια και διαβουλεύσεις από τους συμμετέχοντες στη δημοπρασία του οίκου Christie’s στο Λονδίνο, η τελική τιμή έφτασε τα 14,4 εκατομμύρια λίρες, με το τελικό ποσό μετά φόρων να αγγίζει τα 16,7 εκατομμύρια.

Το προηγούμενο ρεκόρ δημοπρασιών του Banksy αφορούσε το έργο «Devolved Parliament», που έδειχνε πιθήκους ως βουλευτές μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο. Πωλήθηκε για 10 εκατομμύρια λίρες, το 2019.

Σύμφωνα με πληροφορίες του οίκου δημοπρασιών, το μεγαλύτερο μέρος των εσόδων από το νέο έργο του Banksy θα δοθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα και νοσοκομεία ανά την βρετανική επικράτεια. Οι συμμετέχοντες στην δημοπρασία αναφέρθηκαν στις αισιόδοξες αποχρώσεις για το μέλλον μετά την πανδημία, που χάριζε ο πίνακας του Banksy. Την ίδια αισιοδοξία μοιράζονται και οι νοσοκομειακοί φορείς που θα λάβουν την ενίσχυση του.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button