Πόσες φορές πρέπει να φοράμε τις πιτζάμες μας μέχρι να τις πλύνουμε;

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Μετά το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς, και σε όλη τη διάρκεια των γιορτών, πολλοί από εμάς έχουμε την επιθυμία να περάσουμε ατελείωτες ώρες στο σπίτι με τις πιτζάμες μας.

Αλλά πόσες ώρες μπορούμε να τις φοράμε; Και πόσες φορές πρέπει να τις ξαναφορέσουμε προτού τις βάλουμε στο πλυντήριο; Η απάντηση δεν είναι πάντα τόσο ξεκάθαρη, αλλά εξαρτάται από μια σειρά από παράγοντες, σύμφωνα με τους ειδικούς.

Το υλικό τους: Συνθετικά υλικά όπως ο πολυεστέρας, το νάιλον, η ελαστάνη, που περιέχουν πολλές πιτζάμες, προσελκύουν τα φυσικά έλαια του σώματος αλλά και τη βρομιά, με αποτέλεσμα να χρειάζονται συχνότερα πλύσιμο από άλλες πιτζάμες, που είναι εξ ολοκλήρου φτιαγμένες από φυσικές ίνες.

Η θερμοκρασία και οι καιρικές συνθήκες: Η υψηλή θερμοκρασία σε ένα δωμάτιο π.χ. που θερμαίνεται, αλλά και η υγρασία, εντείνουν την εφίδρωση και καθιστούν αναγκαία τη συχνή αλλαγή πιτζάμας και άλλων ρούχων στο σπίτι.

Προσωπικές προτιμήσεις/εφίδρωση: Δεν ιδρώνουμε όλοι το ίδιο. Επίσης, δεν έχουμε όλοι τα ίδια επίπεδα ανοχής σε ρούχα που δεν βγήκαν μόλις από το πλυντήριο. Αυτοί οι δύο παράγοντες επομένως επίσης παίζουν ρόλο στη συχνότητα πλυσίματος μιας πιτζάμας.

Σε γενικές γραμμές, πάντως, είναι προτιμότερο να τις φοράμε λίγες συνεχόμενες φορές, ιδιαίτερα αν ιδρώνουμε πολύ στον ύπνο μας. Διαφορετικά, πέρα από τη δυσοσμία, κινδυνεύουμε και από δερματικούς ερεθισμούς, καθώς όταν έρχεται σε επαφή με την επιδερμίδα μας ένα ύφασμα που δεν είναι ιδιαίτερα καθαρό, δημιουργείται πρόσφορο έδαφος για ανάπτυξη μυκήτων και βακτηρίων.

Πηγή: Marieclaire.gr

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -