ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Πότε θα κατασκευαστεί η πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο

Ήδη αρκετές κατοικίες έχουν βγει προς πώληση στην πρώτη πλωτή πόλη στον κόσμο, με τιμές που κυμαίνονται από 15.700 ευρώ έως 1,12 δισεκατομμύρια.

Τα ακίνητα στο τεχνητό νησί Blue Estate, το οποίο θα επιπλέει στην Καραϊβική Θάλασσα, ξεκινούν από το χαμηλό ποσό των 15.700 ευρώ για ένα «Ring Level» διαμέρισμα, εσωτερικό, χωρίς μπαλκόνι, εμβαδού 20 τ.μ. και ανεβαίνουν έως και πάνω από 1 δισ. για τις τεράστιες «Signature Estate» επαύλεις.

Το νησί, που πρόκειται να κατασκευαστεί από σκυρόδεμα «εξαιρετικά υψηλής απόδοσης», θα έχει συνολική έκταση περίπου στο μισό μέγεθος του Μονακό. Αν και τα σπίτια βγήκαν προς πώληση πρόσφατα, η κατασκευή του νησιού δεν θα ξεκινήσει μέχρι το 2022, και αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2025. Ορισμένα από τα ακίνητα θα είναι διαθέσιμα για παράδοση έως το 2023.

Σύμφωνα με τον κατασκευαστή, που ονομάζεται επίσης Blue Estate, η πλωτή πόλη θα φιλοξενήσει περισσότερους από 15.000 μόνιμους κατοίκους, πολλές επιχειρήσεις, μια υπερσύγχρονη κλινική και ένα διεθνές σχολείο. Όπως υποστηρίζουν επίσης, η πλωτή πόλη θα είναι σε μικρή απόσταση από το Μαϊάμι και τις Μπαχάμες. Υπολογίζουν, δε, ότι η προνομιακή θέση του νησιού θα χαρίσει στους κατοίκους περισσότερες από 340 ημέρες ηλιοφάνειας κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με την Blue Estate, το μέγεθος της πλωτής πόλης την καθιστά εξαιρετικά σταθερή. Λένε ότι οι άνθρωποι στο νησί δεν θα είναι σε θέση να αντιληφθούν ακόμη και την παραμικρή κίνηση «που ξεπερνά κατά πολύ τη σταθερότητα των μεγαλύτερων κρουαζιερόπλοιων».

Τα εξωτερικά τείχη, τα οποία η εταιρεία λέει ότι θα έχουν ύψος πάνω από 48 μέτρα, θα «επισκιάσουν τα μεγαλύτερα κύματα του ωκεανού», καθιστώντας το νησί ασφαλές από τα άγρια ρεύματα της Καραϊβικής Θάλασσας.

Σε περίπτωση ισχυρών ανέμων, αυτοματοποιημένα παράθυρα θα επεκτείνονται για να προστατεύσουν την κοινότητα και το νησί θα έχει επίσης τη δυνατότητα να απομακρύνεται από την πορεία καταιγίδων.

Οι κατασκευαστές λένε ότι θα παράγουν όλη την ενέργεια που θα χρησιμοποιείται στο νησί από ανανεώσιμες πηγές για να διατηρήσουν μια αρνητική παραγωγή CO2. Ελπίζουν να γίνουν μία από τις «πιο πράσινες κοινότητες στον κόσμο» αναπτύσσοντας ολοκληρωμένες πολιτικές αειφορίας και ανακύκλωσης.

Η Blue Estate σχεδιάζει επίσης να «εκμεταλλευτεί πλήρως την υπεράκτια τοποθεσία του νησιού» και να προωθήσει ένα φιλικό προς τις επιχειρήσεις περιβάλλον, με μηδενικούς φόρους και ελάχιστους κανονισμούς.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button