ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ δεντρολίβανου και γαλοτύρι

Η πράσινη σαλάτα μπορεί να απογειωθεί με το ελληνικό γαλοτύρι! Το γαλοτύρι είναι μαλακό τυρί αλοιφώδους υφής, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξινη, ευχάριστη, δροσερή γεύση και άρωμα. Έχει χαρακτηρισθεί ως προϊόν ΠΟΠ και παράγεται στις περιοχές Ηπείρου και Θεσσαλίας από γάλα πρόβειο ή γίδινο ή από μίγμα αυτών.

Προσθέστε και βινεγκρέτ δεντρολίβανου και θα έχετε μια τέλεια σαλάτα που συνοδεύει κρεατικά αλλά μπορεί να καταναλωθεί και μόνη της, ως ατομικό γεύμα, σε περιόδους δίαιτας.

Vegan ή όχι… η σαλάτα είναι πάντα απαραίτητη σε ένα τραπέζι και έχει πάντα πλούσια θρεπτικά συστατικά!

Υλικά (για 4 άτομα)

Για τη βινεγκρέτ με δεντρολίβανο
  • Φρέσκο δεντρολίβανο ψιλοκομμένο ή 1 κουτ. σούπας δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  • 50 ml ξίδι βαλσάμικο
  • 120 ml ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. γλυκού μέλι
  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Για τη σαλάτα
  • Διάφορα πράσινα λαχανικά (μαρούλι, σπανάκι, λόλα, ανάμεικτη σαλάτα κ.ά.) χοντροκομμένα
  • Ντοματίνια
  • Ρίγανη ή θυμάρι
  • 120 γρ. γαλοτύρι
  • 60 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσουμε  στη σαλάτα λίγα αποξηραμένα σύκα κομμένα στα τέσσερα, ή 1 ρώγες από σταφύλι ή σταφίδα, αχλάδια ή μήλα κομμένα κομματάκια.

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάμε όλα τα υλικά για τη βινεγκρέτ για να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
Σε μια σαλατιέρα βάζουμε τα πράσινα λαχανικά, τα ντοματίνια, τη ρίγανη ή θυμάρι, αλάτι, πιπέρι και  ανακατεύουμε. Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ, ανακατεύουμε, προσθέτουμε το τυρί σε κουταλιές και τα καρύδια και σερβίρουμε. Φυσικά αν θέλουμε προσθέτουμε και τα φρούτα της επιλογής μας που αναφέρουμε παραπάνω!

Καλή όρεξη!!!






Ομάδα Best News

Η ομάδα μας αποτελείται από έμπειρους δημοσιογράφους με θετικό πνεύμα.

Σχετικά άρθρα

Back to top button