ΕΡΓΑΣΙΑ

Πρώτη Συνεδρίαση για τη νέα ομάδα της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ε.Ε της Ν.Δ

Η νέα ομάδα της Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης της Νέας Δημοκρατίας τηλε-εργάστηκε και έθεσε τους στόχους της επόμενης περιόδου.

Παραμένει στην καρδιά του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αναλαμβάνει νέες πρωτοβουλίες, με ένα στόχο: την περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, χωρίς καθυστερήσεις και πισωγυρίσματα.

Η πρώτη συνεδρίαση έγινε στις 2 Μαΐου 2020 και συμμετείχαν όλα τα μέλη.

Ο Τάσος Χατζηβασιλείου βουλευτής Σερρών της ΝΔ είναι Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης και οι Γιώργος Πλεύρης, Ηρακλής Γερογιώκας, Λευτέρης Μωυσιάδης, Άννα Ζαχαριάδου είναι Συντονιστές Γραμματείας Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αξίζει να σημειωθεί η πολυετή και ιδιαίτερα στενή σχέση που διατηρεί ο Λευτέρης Μωυσιάδης με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτη Σχοινά.

Στο σημερινό πολύπλοκο διεθνές περιβάλλον τα εθνικά ζητήματα και η εξωτερική πολιτική χρειάζονται ολοκληρωμένο σχεδιασμό και πολυεπίπεδη προώθηση. Η Νέα Δημοκρατία, που ιστορικά πρωτοστάτησε στον ευρωπαϊκό και διεθνή προσανατολισμό της χώρας, συνεχίζει και σήμερα να πρωταγωνιστεί στα ευρωπαϊκά και διεθνή κέντρα λήψης των αποφάσεων στηρίζοντας και προωθώντας τις Ελληνικές θέσεις στο εξωτερικό. Η Γραμματεία Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκής Ένωσης εργάζεται συστηματικά για την προώθηση του καταστατικού της ρόλου, ως εκπροσώπου και υποστηρικτή των εθνικών μας συμφερόντων, στην Ευρωπαϊκή Ένωση και τους διεθνείς φορείς και οργανισμούς.

 

Το μήνυμα για την ημέρα της Ευρώπης από τον πρωθυπουργό και 12 προσωπικότητες:

Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την Ημέρα της Ευρώπης, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Σήμερα γιορτάζουμε την 70η επέτειο της Διακήρυξης Schuman η οποία έθεσε τα θεμέλια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, του πιο ενδιαφέροντος πολιτικού εγχειρήματος της σύγχρονης εποχής. Σήμερα η Ευρωπαϊκή Ένωση διαχειρίζεται τη δυσκολότερη από όλες τις προκλήσεις που έχει αντιμετωπίσει. Όπως τα κατάφερε στο παρελθόν και παρά τα προβλήματα, έτσι θα συνεχίσει επιτυχώς και στο μέλλον, γιατί σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης: “Η θεά Ευρώπη έχει Ελληνική καταγωγή, συνεχίζει να ταξιδεύει στις χώρες μας και να προστατεύει την ήπειρό μας. Αισιόδοξη πάντα, μας ζητά να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία, την αλληλεγγύη και τους δεσμούς μας. Είναι στο χέρι μας, το δύσκολο αλλά γοητευτικό ταξίδι της προόδου να συνεχιστεί”».

Chrisa Sarantopoulou

Ταξιδεύω Γράφω Διαβάζω Χορεύω Κολυμπάω! Πατήστε να δείτε περισσότερα

Σχετικά άρθρα

Back to top button