Ψηφιακή περιήγηση στα σπίτια σπουδαίων συγγραφέων

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Έξι σπουδαίες προσωπικότητες του χώρου των γραμμάτων και των τεχνών μας ανοίγουν τα σπίτια τους σε μια ψηφιακή περιήγηση.

Οι έξι αυτές διαδραστικές online περιηγήσεις στα σπίτια όπου έζησαν και μεγαλούργησαν οι συγκεκριμένοι συγγραφείς, μας ταξιδεύουν στο χρόνο και μας δίνουν μια μικρή γεύση του τρόπου ζωής τους.

Το σπίτι – μουσείο της Jane Austen στο Chawton (Hampshire)

Το τελευταίο σπίτι της Jane Austen, εκεί όπου εμπνεύστηκε τα μυθιστορήματα της, τον 19ο αιώνα, μετατράπηκε το 1949 σε μουσείο αφιερωμένο στην ζωή και το έργο της.  Στην τελευταία της κατοικία έγραψε τα γνωστά σε όλους μυθιστορήματα της «Λογική και ευαισθησία», «Περηφάνεια και προκατάληψη», «Mansfield Park», «Έμμα», «Το Αββαείο του Νορθάνγκερ» και «Πειθώ».

Εξερευνήστε online το σπίτι και τους κήπους, μέσα από μια 360ᵒ περιήγηση, στην οποία μπορείτε να δείτε την πολύ ενδιαφέρουσα συλλογή αντικειμένων που σχετίζονται με την Jane Austen, όπως γράμματα, πορτρέτα, κοσμήματα, οι πρώτες εκδόσεις των έργων της, φορέματα, έπιπλα και άλλα προσωπικά αντικείμενα. Παράλληλα, μέσα στον ιστότοπο του οργανισμού, μπορείτε να περιηγηθείτε σε διαδικτυακές θεματικές εκθέσεις, εμπνευσμένες από τα εκθέματα του Μουσείου.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι της Jane Austen

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ. Για τις διαδικτυακές εκθέσεις εδώ

Το σπίτι – μουσείο Charles Dickens στο Λονδίνο

Το Μουσείο Charles Dickens στο Λονδίνο ιδρύθηκε το 1925 και περιέχει, έως σήμερα, την μεγαλύτερη συλλογή αντικειμένων, συνδεδεμένων, με τη ζωή και το έργο του σπουδαίου Βρετανού συγγραφέα Charles Dickens (1812-1870). Τοποθετημένο στην οδό 48 Doughty, στο Λονδίνο, αποτέλεσε την κατοικία της οικογένειας Dickens από το 1837 έως το 1839. Εκεί ο συγγραφέας έγραψε τα κλασικά, πλέον, μυθιστορήματά του «Οι περιπέτειες του Όλιβερ Τουίστ» και «Η ζωή και οι περιπέτειες του Νίκολας Νίκλεμπυ», ενώ φιλοξένησε παράλληλα σημαντικές προσωπικότητες της εποχής.

Στην online εξερεύνηση μπορείτε να δείτε το γραφείο, το καθιστικό, την τραπεζαρία, τα υπνοδωμάτια της οικογένειας, όπως επίσης, και τα ψηφιοποιημένα αρχεία της συλλογής του μουσείου, η οποία εμπλουτίζεται συνεχώς. Η συλλογή μέχρι σήμερα εμπεριέχει αντικείμενα της οικογένειας όπως: φωτογραφίες, γράμματα, πίνακες ζωγραφικής, χειρόγραφα, καθημερινά αντικείμενα κ.α.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι του Charles Dickens

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ.

Το σπίτι – μουσείο του Mark Twain στο Hartford 

Το σπίτι υπήρξε κατοικία του Samuel Langhorne Clemens, διάσημου με το λογοτεχνικό ψευδώνυμο Mark Twain  (1835-1910), από το 1874 έως το 1891. Το τριώροφο κτίσμα, το οποίο περιλαμβάνει 25 δωμάτια, κτίστηκε για λογαριασμό του σπουδαίου συγγραφέα και της συζύγου του Olivia. Η κυβέρνηση τον Η.Π.Α.  ανακήρυξε την συγκεκριμένη κατοικία, το 1962, Εθνικό Ιστορικό Τοπόσημο.

Εκεί ο Twain έγραψε μερικά από τα θρυλικότερα μυθιστορήματά του όπως «Οι περιπέτειες του Τομ Σόγιερ» , «Ο Πρίγκηπας και ο Φτωχός», «Χάκλμπερι Φιν» κ.α. Μπορείτε να εξερευνήσετε το μουσείο, online, μέσω μιας διαδραστικής 360ᵒ περιήγησης δωμάτιο προς δωμάτιο. Από την τραπεζαρία και την βιβλιοθήκη έως τα υπνοδωμάτια και την αίθουσα μπιλιάρδου. Επιπλέον, μέσα από τον ιστότοπο του μουσείου, μπορείτε να ενημερωθείτε για τα πάνω από 16 χιλιάδες αντικείμενα της συλλογής.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι του Mark Twain

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ.

Το σπίτι – μουσείο του Leon Tolstoi   στην Yasnaya Polyana

Ιδρύθηκε το 1921 στην Yasnaya Polyana της Ρωσίας. Αποτελεί το σπίτι όπου γεννήθηκε και έζησε μεγάλο μέρος της ζωής του. Εκεί, έγραψε τα μυθιστορήματά του, το «Πόλεμος και Ειρήνη» και την «Άννα Καρένινα». Από το σπίτι αυτό πέρασαν σημαντικές προσωπικότητες της Ρωσίας όπως ο Άντον Τσέχωφ και ο Μαξίμ Γκόρκι.

Περιηγηθείτε, online, στους χώρους του σπιτιού και στους κήπους, μέσω της εφαρμογής Google Arts & Culture. Εξερευνήστε το γραφείο όπου μεγαλούργησε, την βιβλιοθήκη, το σαλόνι όπου διασκέδαζε μαζί με τους διάσημους φίλους του κ.α. Δείτε τη συλλογή με προσωπικά αντικείμενα της οικογένειας: έπιπλά, φωτογραφίες, σπάνια βιβλία, χρηστικά αντικείμενα κ.α. Την περιήγηση συνοδεύει και σχολιασμός για τη ζωή, το έργο και την προσωπικότητα του εμβληματικού συγγραφέα, καθώς και επεξήγηση με ενδιαφέρουσες πληροφορίες για επιλεγμένα εκθέματα.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι του Leon Tolstoi

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ.

Το σπίτι – μουσείο Edmond Rostand

Η  Villa Arnaga υπήρξε, από το 1906, το σπίτι του Γάλλου ποιητή και δραματουργού, σήμερα είναι μουσείο.  Ο Rostand αποφάσισε να κτίσει ένα σπίτι στην Χώρα των Βάσκων, σχεδιάζοντας την κάθε λεπτομέρεια και επιθυμούσε το εσωτερικό του σπιτιού να μοιάζει με θεατρικό σκηνικό.

Μέσα από τον ιστότοπο του μουσείου μπορείτε να πραγματοποιήσετε μια online 360ᵒ περιήγηση σε επιλεγμένους χώρους του σπιτιού, όπως το γραφείο, η τραπεζαρία, οι μεγάλες σάλες με τα εντυπωσιακά έργα τέχνης, ο κήπος κ.α. Επίσης, μπορείτε να μάθετε πληροφορίες για την ιστορία του σπιτιού, της οικογενείας, για τα έργα τέχνης και τα υπόλοιπα εκθέματα, αλλά και για κάθε δωμάτιο ξεχωριστά.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι του Edmond Rostand

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ.

Το σπίτι – μουσείο του Anton Chekhov στο Melikhovo της Ρωσίας

Το μουσείο του Anton Chekhov ιδρύθηκε το 1940, αποτελούσε την κατοικία του για τα έτη 1892 έως το 1899. Σε αυτό το σπίτι ο σπουδαίος θεατρικός συγγραφέας έγραψε τα θεατρικά αριστουργήματα «O Γλάρος» και «Ο Θείος Βάνιας», όπως επίσης, και αρκετά διηγήματα και ιστορίες του.

Μέσω της πλατφόρμας Google Arts and Culture μπορείτε να περιηγηθείτε στην οικεία, διαδικτυακά, δωμάτιο προς δωμάτιο και να δείτε ψηφιοποιημένα αρχεία της συλλογής του μουσείου. Τα εκθέματα, τα οποία εμπλουτίζονται συνεχώς, συνδέονται άμεσα με τον διάσημο συγγραφέα και συλλέχθηκαν από συγγενείς της οικογένειας Τσέχωφ ανά την ρώσικη επικράτεια. Περιλαμβάνουν χειρόγραφες σημειώσεις, γράμματα, αντικείμενα καθημερινής χρήσης, έπιπλα, φωτογραφίες, έργα τέχνης, μουσικά όργανα κ.α.

ψηφιακή περιήγηση
Το σπίτι του Anton Chekhov

Για την ψηφιακή περιήγηση πατήστε εδώ.

 

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -