Friday, 12 September 2025

Ριζότο με θαλασσινά, έτοιμο σε 10′

Δείτε επίσης

Ιδανικό και για την περίοδο της νηστείας, αυτό το ριζότο θα το λατρέψετε!

Προετοιμασία 15′ Ι Μαγείρεμα 10′ Ι 4 μερίδες

 

Συστατικά

1 λίτρο ζωμό λαχανικών (2 κύβοι λαχανικών διαλυμμένοι σε 1 λίτρο νερό)

3 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

1 καρότο

2 σκ. σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 καλή πρέζα ζάχαρη

300 γρ. ρύζι, για ριζότο

½ κούπα λευκό κρασί

600 γρ. θαλασσινά (μύδια, καλαμαράκια-καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες, 8 μεσαίου μεγέθους γαρίδες – χωρίς κέλυφος, κυδώνια)

2 κλαδάκια δεντρολίβανο, μόνο τα φύλλα

ξύσμα από 1 λεμόνι

½ χυμό λεμόνι

100-200 γρ. τυρί μασκαρπόνε

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

πιπέρι

 

Οδηγίες

Βάζουμε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τις γαρίδες. Αφήνουμε για 1 λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη.

Βάζουμε ξανά το τηγάνι στη φωτιά μαζί με 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα καλαμαράκια μας. Αφήνουμε για ένα λεπτό από την κάθε μεριά, για να πάρουν χρυσαφί χρώμα, αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη μαζί με τις γαρίδες.

Κόβουμε σε κύβους το κρεμμύδι και τα καρότα και τα βάζουμε στο τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε.

Τα αφήνουμε μέχρι να καραμελώσουν και στη συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη.

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά.

Προσθέτουμε το ρύζι και το σοτάρουμε, ανακατεύοντάς το καλά με μια ξύλινη κουτάλα.

Προσθέτουμε το κρασί και περιμένουμε μέχρι να εξατμιστεί και να φύγει όλο το αλκοόλ.

Προσθέτουμε ζωμό (2 κουταλιές), ίσα ίσα να καλύψουμε το ριζότο και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μέχρι να εξατμιστεί.

Όταν εξατμιστεί προσθέτουμε ακόμα 2 κουταλιές και αφήνουμε να εξατμιστεί. Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλος ο ζωμός (κρατάμε 1 κουταλιά ζωμό για τη συνέχεια). Η διαδικασία θα κρατήσει 15 περίπου λεπτά.

2-3 λεπτά πριν τελειώσει η διαδικασία, προσθέτουμε τις γαρίδες, τα καλαμαράκια, τα μύδια, τα κυδώνια και την τελευταία κουταλιά ζωμό.

Ανακατεύουμε ελαφρά, σκεπάζουμε το τηγάνι μας και αφήνουμε στη φωτιά για 2 λεπτά ακόμα.

Όταν είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τη φωτιά προσθέτουμε δεντρολίβανο, ξύσμα και χυμό λεμονιού, μασκαρπόνε και ανακατεύουμε.

Πηγή: ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Online

 

 

 

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

spot_img
- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!