Σαν Φρανσίσκο: Τιμά την 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Το Σαν Φρανσίσκο για να τιμήσει τη 200ή επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, έχει προγραμματίσει σειρά εκδηλώσεων που θα οδηγήσουν στη φωταγώγηση του Δημαρχείου με τα χρώματα της ελληνικής σημαίας στις 25 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στην Ενωμένη Ελληνοαμερικανική Εταιρεία (UHAS) που εκπροσωπεί Έλληνες Αμερικανούς στην Καλιφόρνια και τις προσπάθειες του Τάσο Ζωγράφου, Προέδρου Βόρειας Καλιφόρνιας (UHAS)

«Η ελληνική κοινότητά μας στην Καλιφόρνια συνεργάζεται από κοινού για να αποτίσει φόρο τιμής σε όσους υπερασπίστηκαν την τυραννία, θυσίασαν τη ζωή τους στον αγώνα κατά της καταπίεσης και απελευθέρωσαν γενναία την Ελλάδα από την κατοχή», δήλωσε ο Πρόεδρος της UHAS Τάσο Ζωγράφος.

«Οι Έλληνες και οι Φιλέλληνες σε όλο τον κόσμο συνεχίζουν να στέκονται ενωμένοι στην υπεράσπιση της ελευθερίας για όλους»

Σε συνεργασία με το Ελληνικό Προξενείο στο Σαν Φρανσίσκο, η UHAS συνεργάστηκε με το Γραφείο του Δημάρχου του Σαν Φρανσίσκο London Breed για να σηκωθεί η ελληνική σημαία στις 25 Μαρτίου και να παραμείνει για πέντε συνεχόμενες ημέρες κατά τη διάρκεια της Εβδομάδας Ελληνικής Κληρονομιάς που διαρκεί από τις 19 Μαρτίου- 28, 2021.

«Εκτιμούμε τις ενέργειες του Δημάρχου για την υποστήριξη της ελληνικής κοινότητας κατά τη διάρκεια αυτού του άνευ προηγουμένου χρόνου που στηρίζει την ικανότητά μας να γιορτάσουμε πλήρως αυτό το σημαντικό γεγονός. Τώρα οι οικογένειές μας θα μπορούν  να απολαύσουν με ασφάλεια την ελληνική σημαία που υψώνεται ψηλά στο Δημαρχείο του Σαν Φρανσίσκο», δήλωσε ο Τάσο Ζωγράφος.

Η UHAS βρίσκεται σε συζητήσεις για να φωτιστεί το ιστορικό ορόσημο Coit Tower και το SF Ferry Building σε μπλε και λευκά χρώματα και με τον Πύργο Salesforce να έχει το κορυφαίο Public Art Light Show  την ελληνική σημαία σε φώτα.

Στην πρωτεύουσα της πολιτείας της Καλιφόρνιας, Σακραμέντο, βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις για τον φωτισμό του κτιρίου Memorial City και στη νότια Καλιφόρνια, για να φωτιστούν επίσης τα Δημαρχεία στο Λος Άντζελες και το Σαν Ντιέγκο σε μπλε και άσπρα χρώματα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -