Σε δημοπρασία η πρώτη επιστολή που στάλθηκε με γραμματόσημο πριν από 183 χρόνια

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

H πρώτη επιστολή που στάλθηκε με προπληρωμένο, αυτοκόλλητο γραμματόσημο μπορεί να πωληθεί έως και 2,5 εκατομμύρια δολάρια.

Ο οίκος Sotheby’s οργανώνει δημοπρασία στις Νέα Υόρκη στις 2 Φεβρουαρίου για την πώληση του φακέλου 183 ετών.

«Θεωρούμε δεδομένη σήμερα την ευκολία με την οποία μπορούμε να συνδεόμαστε απρόσκοπτα με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα σχεδόν αμέσως από οπουδήποτε στον κόσμο» αναφέρει ο Ρίτσαρντ Όστιν επικεφαλής του τμήματος βιβλίων και χειρογράφων του Sotheby’s.

Tι αναγράφεται στο γραμματόσημο

Η επάνω δεξιά γωνία του φακέλου φέρει ένα γραμματόσημο “Penny Black” (Μαύρη Πέννα), το πρώτο που εκδόθηκε στη Βρετανία και σε όλο τον κόσμο. Το γραμματόσημο απεικονίζει σε προφίλ τη βασίλισσα Βικτώρια του Ηνωμένου Βασιλείου σε μαύρο φόντο και έχει τις “postage” (ταχυδρομείο) και “penny” (πέννα).

Εφεύρεση του κοινωνικού μεταρρυθμιστή και δασκάλου Ρόουλαντ Χιλ ήταν το πρώτο αυτοκόλλητο γραμματόσημο στον κόσμο.

δημοπρασία γραμματόσημο

Στον φάκελο αναγράφονται δύο ημερομηνίες στις οποίες ταχυδρομήθηκε: 2 Μαΐου 1840 και 4 Μαΐου 1840. Κατά την πρώτη ημερομηνία, ένας άγνωστος αποστολέας ταχυδρομεί την επιστολή από το Λονδίνο στον Ουίλιαμ Μπλένκινσοπ Τζ., ο οποίος ζούσε και εργαζόταν στο Μπέντλινγκτον στην Αγγλία. Ο Μπλένκινσοπ διαχειριζόταν την Bedlington Iron Works, η οποία παρήγαγε σιδηροδρομικές γραμμές και ατμομηχανές, σύμφωνα με τον Sotheby’s.

Αφού έλαβε την επιστολή, ο Μπλένκινσοπ αφαίρεσε το γράμμα και γύρισε τον φάκελο προς τα έξω. Στη συνέχεια έστειλε τον φάκελο σε έναν άνδρα με το όνομα «Κ. Μπλένκινσοπ»—μάλλον στον πατέρα του—στο χωριό Ντάλστον.

«Ένα από τα μεγαλύτερα άλματα προς τα εμπρός στην ανθρώπινη επικοινωνία τιμάται με έναν φάκελο με το πρώτο γραμματόσημο» αναφέρει ο οίκος δημοπρασιών.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -