Wednesday, 28 October 2025

Σε δημοπρασία σπάνιο δακτυλογραφημένο αντίγραφο του βιβλίου «Μικρός Πρίγκιπας»

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σπάνιο δακτυλογραφημένο κείμενο του βιβλίου «Ο Μικρός Πρίγκιπας» του Γάλλου συγγραφέα Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ πρόκειται να διατεθεί προς πώληση έναντι 1,25 εκατομμυρίων δολαρίων.

Το δακτυλογραφημένο αντίγραφο της ιστορίας που γράφτηκε στη Νέα Υόρκη, ενώ ο συγγραφέας της ήταν εξόριστος από την κατεχόμενη από τους Ναζί Γαλλία τη δεκαετία του 1940 είναι ένα από τα τρία που είναι γνωστό ότι υπάρχουν.

Μόλις ένα από τα τρία δακτυλογραφημένα αντίγραφα του βιβλίου «Μικρός Πρίγκιπας»

Το αντίγραφο περιέχει χειρόγραφες σημειώσεις και σκίτσα του Σαιντ-Εξυπερύ και θα παρουσιαστεί στο Φεστιβάλ Τέχνης του Άμπου Ντάμπι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τον Νοέμβριο. Το να έχεις ένα δακτυλογραφημένο χειρόγραφο «είναι ένα εξαιρετικά σπάνιο γεγονός», δήλωσε ο Σάμι Τζέι, ανώτερος ειδικός στη λογοτεχνία στον εκδοτικό οίκο Peter Harrington Rare Books.

Το πρωτότυπο χειρόγραφο βρίσκεται στη Νέα Υόρκη. Είναι γνωστό ότι υπάρχουν δύο άλλα δακτυλογραφημένα, ένα στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Γαλλίας και ένα άλλο στο Κέντρο Χάρι Ράνσομ στο Τέξας.

Ο Σάμι Τζέι είπε στο BBC ότι ο συγγραφέας έδωσε αυτά τα δύο δακτυλογραφημένα σε φίλους πριν από την εξαφάνισή του, αλλά το τρίτο «δεν έχει αφιέρωση ούτε δόθηκε σε κάποιον».

Ο Αντουάν ντε Σαιντ-Εξυπερύ ήταν έμπειρος αεροπόρος και, αφού έγραψε το βιβλίο, επέστρεψε στην Ευρώπη σε μια αποστολή αναγνώρισης για την αεροπορική δύναμη της Ελεύθερης Γαλλίας που πολεμούσε τη Ναζιστική Γερμανία. Εξαφανίστηκε στην τελευταία του αποστολή ενώ βρισκόταν πάνω από τη Μεσόγειο και είναι άγνωστο πώς ακριβώς κατέπεσε το αεροπλάνο του.

Από την κυκλοφορία του, το βιβλίο «Ο Μικρός Πρίγκιπας» έχει πουλήσει εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο. «Ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι μέρος μιας «παγκόσμιας λογοτεχνικής κληρονομιάς» ως ένα από τα πιο μεταφρασμένα βιβλία στον κόσμο, ανέφερε ο Σάμι Τζέι.

Μπείτε στην ομάδα μας να ενημερώνεστε για όλα τα καλά νέα από το 1ο site στην Ελλάδα με μόνο θετικές ειδήσεις και πολλούς Διαγωνισμούς!!!

Ακολουθήστε το Bestnews στο Facebook [ΚΛΙΚ ΕΔΩ]

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -
spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -spot_img
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Newsletter

Εγγραφείτε στο Νewsletter μας για να ενημερώνεστε πρώτοι για τα καλά νέα που θα σας φτιάχνουν τη μέρα!