ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΝΕΑ

Σε λειτουργία τέθηκε νέα ΜΕΘ του νοσοκομείου Βέροιας

Σε λειτουργία βρίσκεται από χθες Πέμπτη 8 Ιουλίου η νέα μονάδα εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) του Νοσοκομείου Βέροιας στην πτέρυγα που κατασκευάστηκε και χρηματοδοτήθηκε από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η μονάδα διαθέτει δέκα κλίνες και σύγχρονο εξοπλισμό ενώ λειτουργούν και τα νέα εξωτερικά ιατρεία. Στο πλαίσιο, άλλωστε, της προμήθειας σύγχρονου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού εγκαταστάθηκαν δεκάδες νέα μηχανήματα για τις ανάγκες όλων των τμημάτων του νοσοκομείου, όπως των χειρουργείων, του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών, της ΜΕΘ και όλων των κλινικών.

Επίσκεψη στο νοσοκομείο πραγματοποίησε το πρωί της Πέμπτης ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, συνοδευόμενος από τον αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας Κώστα Καλαϊτζίδη ενώ σε δηλώσεις του τόνισε ότι η Περιφέρεια χρηματοδότησε την κατασκευή δυο νέων πτερύγων στο νοσοκομείο.

Σε μια απ’ αυτές λειτουργεί από σήμερα η νέα ΜΕΘ, ενώ μέχρι το τέλος της χρονιάς θα εγκαινιαστεί η πλήρης λειτουργία των δυο νέων πτερύγων του νοσηλευτικού ιδρύματος. «Για τις δυο νέες πτέρυγες του νοσοκομείου διασφαλίσαμε συνολικά 14,3 εκατ. ευρώ από ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας», πρόσθεσε.ΜΕΘ νοσοκομείο ΒέροιαςΣημείωσε, παράλληλα, ότι στην πανδημία του κορωνοϊού, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας στηρίζει εμπράκτως τα δημόσια νοσοκομεία και τα κέντρα υγείας και υπογράμμισε: «Αξιοποιήσαμε συνολικούς πόρους 80 εκ. ευρώ για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό τελευταίας τεχνολογίας και για την πρόσληψη επικουρικού προσωπικού σε όλες τις υγειονομικές μονάδες της Κεντρικής Μακεδονίας και παραδώσαμε μέσα στην υγειονομική κρίση 24 νέες κλίνες ΜΕΘ. Μόνο για τον εξοπλισμό των δυο πυλώνων της υγείας στην Ημαθία, τα νοσοκομεία Βέροιας και Νάουσας, διαθέσαμε 2,5 εκ. ευρώ το τελευταίο διάστημα».

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button