Σε ποια θέση του αυτοκινήτου ένας σκύλος νιώθει πιο χαλαρός;

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε αποκαλύπτει τα μέρη στο αυτοκίνητο που ο σκύλος νοιώθει πιο χαλαρός και ταξιδεύει πιο άνετα.

Η Compare the Market πραγματοποίησε μια έρευνα χρησιμοποιώντας συσκευές παρακολούθησης καρδιακών παλμών. H μελέτη διεξήχθη με τέσσερις διαφορετικές ράτσες σκύλων διαφορετικών μεγεθών, για να προσδιοριστεί σε ποιες τοποθεσίες κουνούσαν την ουρά τους και σε ποιες περιοχές αυξάνονταν περισσότερο οι καρδιακοί παλμοί τους.

Όπως αποκαλύπτει η μελέτη τα σκυλιά ένιωθαν πιο άνετα στο πίσω κάθισμα βλέποντας τον ιδιοκτήτη τους ενώ ήταν πιο άβολα στο πορτμπαγκάζ με αύξηση BPM +20,4%. Επίσης, η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σας χαλαρός.

Η γνώμη των ειδικών( προτείνει ότι για τους τετράποδους φίλους μας, οι άνθρωποι είναι συχνά η κύρια κοινωνική τους σύνδεση και έτσι το να αποχωριστούν από αυτούς για ένα ταξίδι με αυτοκίνητο, ειδικά στο πορτμπαγκάζ, μπορεί να είναι πραγματικά απομονωτικό και μπορεί να οδηγήσει σε συναισθήματα άγχους.

Ο Stephen Zeller, Γενικός Διευθυντής Γενικής Ασφάλισης στο Compare the Market, δήλωσε: «Εάν σχεδιάζετε ένα ταξίδι με αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια των εορταστικών περιόδων, μην ξεχάσετε να λάβετε υπόψη την ασφάλεια και την ευημερία του σκύλου σας, την ασφάλεια για το αυτοκίνητό σας, τι είδους μουσική ακούτε και να διασφαλίσετε οτι η θερμοκρασία ελέγχεται.»

Εάν το ταξίδι είναι αναπόφευκτο και ο σκύλος σας δείχνει σημάδια ενόχλησης, η έρευνα προτείνει ότι η μουσική με 50 ή 60 χτύπους το λεπτό είναι η καλύτερη για να διατηρείται ο σκύλος σας χαλαρός.

Το Compare the Market δημιούργησε μια λίστα αναπαραγωγής «Pooch Perfect Cars» στο Spotify με τραγούδια όπως το «Ronan» από την Taylor Swift και το «Hallelujah» του Leonard Cohen, για να βοηθήσουν τον σκύλο σας να αισθάνεται άνετα στο ταξίδι (και να σας προσφέρει ένα σύντομο διάλειμμα από πάρα πολλά εορταστικά κομμάτια).

Η πλήρης μελέτη, συμπεριλαμβανομένης και μιας Spotify playlist που έχει σχεδιαστεί για να ηρεμεί τα σκυλιά, είναι εδώ: https://www.comparethemarket.com.au/car-insurance/pooch-perfect-cars/

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -