ΤΑΞΙΔΙΑ

SpaceX: Ξεκίνησε το ταξίδι προς τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό

H διαστημική κάψουλα της SpaceX εκτοξεύθηκε την Παρασκευή στις 23 Απριλίου από το διαστημικό κέντρο Κένεντι στη Φλόριντα με πλήρωμα τέσσερις αστροναύτες και προορισμό τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), με τα πρώτα λεπτά της πτήσης να εξελίσσονται ομαλά.

Είναι η τρίτη επανδρωμένη πτήση της SpaceX, της ιδιωτικής εταιρίας που έχει ιδρύσει ο Έλον Μασκ η οποία μεταφέρει πλέον τους αστροναύτες της NASA στο διάστημα έπειτα από εννέα χρόνια που οι ΗΠΑ εξαρτώνταν γι΄αυτό από τους ρωσικούς πυραύλους Σογιούζ.

Tο πλήρωμα της αποστολής Crew-2 αποτελείται από τον Γάλλο Τομά Πεσκέ του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Διαστήματος (ESA), τους Αμερικανούς Σέιν Κίμπρο και Μέγκαν Μακάρθουρ και τον Ιάπωνα Ακιχίκο Χοσίντε.

«Ορίστε, τέσσερις αστροναύτες από τρεις χώρες αυτής της αποστολής Crew-2 εν πτήσει προς τον έναν και μοναδικό Διεθνή Διαστημικό Σταθμό», ανέφερε ένας σχολιαστής για το SpaceX.

Οι συνδεδεμένοι με το διαδίκτυο μπόρεσαν να δουν τους τέσσερις αστροναύτες να δείχνουν τον ενθουσιασμό τους χειροκροτώντας, χάρη σε μια κάμερα που βρίσκεται στην κάψουλά τους που φέρει την ονομασία Dragon.Μετά από περίπου έξι μήνες διαμονής, το Dragon και οι αστροναύτες του Crew-2 θα αναχωρήσουν από το διαστημικό σταθμό το νωρίτερα στις 31 Οκτωβρίου για την επιστροφή τους στη Γη και την προσγείωσή τους στον Ατλαντικό Ωκεανό στα ανοικτά των ακτών της Φλόριντα.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button