Σπάνιος αιγυπτιακός γύπας εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Ιρλανδία

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Ένας σπάνιος αιγυπτιακός γύπας εντοπίστηκε πάνω από το χωριό Dunfanaghy, στην επαρχία Donegal στην Ιρλανδία.

Είναι η πρώτη φορά που καταγράφεται το συγκεκριμένο είδος οπουδήποτε στο νησί. Οι παρατηρητές πουλιών συρρέουν στην περιοχή για να ρίξουν μια ματιά στο αρπακτικό, που πιστεύεται ότι είναι το ίδιο πουλί που εντοπίστηκε στις Νήσους του Scilly τον Ιούνιο.

Ο αιγυπτιακός γύπας βρίσκεται στη λίστα με τα απειλούμενα είδη σε παγκόσμιο επίπεδο από το 2007. Είναι ο μόνος μεταναστευτικός γύπας μεγάλων αποστάσεων. Το μεταναστευτικό του εύρος συνήθως εκτείνεται από το Μπαγκλαντές έως τη Δυτική Αφρική και μπορεί να βρεθεί σε περιοχές της νότιας Ισπανίας και της βόρειας Γαλλίας.

Συνήθως υπάρχει μια αίσθηση ενθουσιασμού όταν εντοπίζετε ένα σπάνιο πουλί, είπε στο BBC News, ο Shane Farrell, που εντόπισε πρώτος το σπάνιο πτηνό. Αρχικά πίστευε ότι είχε δραπετεύσει από συνθήκες αιχμαλωσίας, αλλά μία πιο προσεκτική εξέταση κυρίως των φτερών του αποκάλυψε ότι ήταν το ίδιο αρπακτικό, που παρατηρήθηκε στα νησιά του Scilly.Πριν εντοπιστεί τον περασμένο Ιούνιο, είχαν καταγραφεί επίσημα μόλις δύο προηγούμενες εμφανίσεις τέτοιων αρπακτικών ζώων στο Ηνωμένο Βασίλειο – μία στο Somerset το 1825 και μια άλλη στο Essex το 1868.

Ο Niall Hatch, από την ομάδα διατήρησης Birdwatch Ireland, δήλωσε ότι η βόρεια ακτή της Ιρλανδίας ήταν το τελευταίο μέρος που θα περίμενε κανείς να δει έναν αιγυπτιακό γύπα. Είπε ότι είναι δύσκολο να ανακαλύψουν πώς ο γύπας που έχει άνοιγμα φτερών σχεδόν 2 μέτρα, ταξίδεψε από τις Νήσους του Scilly χωρίς κανείς να το εντοπίσει.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

 

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -