Στη Σρι Λάνκα η τηλεκπαίδευση γίνεται πάνω σε δέντρα!

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Η παρακολούθηση των διαδικτυακών μαθημάτων για τους μαθητές ενός απομακρυσμένου χωριού της Σρι Λάνκα απαιτεί μια διαδρομή άνω των 3 χιλιομέτρων μέσα σε πυκνούς θάμνους.

Οι δάσκαλοι και περίπου 45 μαθητές στην Μποχιτιγούαβα ανεβαίνουν στη συνέχεια πάνω σε ένα βράχο για να έχουν πρόσβαση στο μόνο διαθέσιμο διαδικτυακό σήμα.

Δεν έχουν όλοι τους κινητά τηλέφωνα ή φορητούς υπολογιστές, με τέσσερα ή πέντε παιδιά να μοιράζονται μία συσκευή. Οι γονείς τους, οι περισσότεροι από τους οποίους είναι αγρότες, συχνά συνοδεύουν τα παιδιά τους. Τα παιδιά ανεβαίνουν στο βράχο δύο φορές την ημέρα και η ασφάλειά τους μπαίνει καθημερινά σε μεγάλο κίνδυνο.

Το χωριό στο κεντρικό-ανατολικό τμήμα της νησιωτικής χώρας στερείται βασικών ανέσεων και τα παιδιά του φοιτούν κανονικά σε ένα δημόσιο σχολείο, το οποίο απέχει περίπου 16 χιλιόμετρα αλλά τώρα είναι κλειστό λόγω της πανδημίας.Οι αρχές της Σρι Λάνκα λένε ότι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για να παρέχουν σε όλα τα παιδιά πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση, αλλά επικεφαλής της Ενωσης Εκπαιδευτικών της χώρας, λέει ότι μόνο 40% (το πολύ) των 4,3 εκατομμυρίων μαθητών της Σρι Λάνκα μπορούν να συμμετάσχουν στα διαδικτυακά μαθήματα.

Η πλειονότητα δεν διαθέτει πρόσβαση σε συσκευές ή ίντερνετ. Η κυβέρνηση της Σρι Λάνκα ξεκίνησε τη Δευτέρα μια εκστρατεία για τον εμβολιασμό όλων των εκπαιδευτικών με σκοπό να ξανανοίξουν τα σχολεία σύντομα.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -