Τα 10 ελληνικά νησιά που θα μπορούν να επισκέπτονται με τουριστική βίζα Τούρκοι πολίτες

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Κατερίνα Ματέρη
Κατερίνα Ματέρη
Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Τουριστική βίζα επτά ημερών σε Τούρκους πολίτες για 10 νησιά του ανατολικού Αιγαίου θα δίνει η ελληνική κυβέρνηση μετά από συμφωνία. Η άδεια θα δίνεται επι τόπου και θα έχει συνολικά 12μηνη ισχύ.

Μετά και από το «πράσινο φως» της Ευρωπαϊκής Ένωσης μέσω της Επιτρόπου Μετανάστευσης, η τουριστική βίζα θα χορηγείται για επισκέψεις στα παρακάτω νησιά του ανατολικού Αιγαίου:

  • Λήμνος
  • Λέσβος
  • Χίος
  • Σάμος
  • Λέρος
  • Κάλυμνος
  • Κως
  • Ρόδος
  • Σύμη
  • Καστελόριζο

 

Πιο συγκεκριμένα, η ελληνική κυβέρνηση, δια του Υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρη Καιρίδη, διεκδίκησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και πέτυχε αυτή τη διευκόλυνση, παρά τις αντιδράσεις πολλών βορειο-ευρωπαϊκών κρατών. Πολλοί Ευρωπαίοι εταίροι μας φοβούνται κατάχρηση του μέτρου, ιδίως σήμερα που ο αριθμός των Τούρκων που αιτούνται άσυλο στην Ευρώπη είναι ασυνήθιστα υψηλός. Πρόκειται, άλλωστε, για τη μοναδική εξαίρεση στη ζώνη του Σένγκεν και την πρώτη και μόνη παρέκκλιση από τους αυστηρούς κανόνες της.

«Είναι ένα μέτρο που φέρνει τους δύο λαούς κοντά. Είναι κάτι που το θέλουν πάρα πολύ οι ακρίτες μας, οι οποίοι έχουν σηκώσει τόσο μεγάλο βάρος στη διαχείριση του μεταναστευτικού» επισήμανε ο υπουργός Μετανάστευσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8, προσθέτοντας πως πρόκειται για συμφωνία η οποία γίνεται με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μητσοτάκης σε Ερντογάν: Επόμενη φάση η προσέγγιση για οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας

Στις κοινές δηλώσεις του με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε μεταξύ άλλων πως η επόμενη φάση- όταν ωριμάσουν οι συνθήκες- θα είναι η προσέγγιση των δύο χωρών για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην υπογραφή διακήρυξης φιλίας και συνεργασίας από τις δύο χώρες, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως όταν ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έκανε αναφορά σε «τουρκική μειονότητα» ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξαναπήρε τον λόγο προκειμένου να τονίσει γιατί αυτή χαρακτηρίζεται ως μουσουλμανική.

«Η επόμενη φάση του πολιτικού διαλόγου, όταν ωριμάσουν οι συνθήκες, μπορεί να είναι η προσέγγιση για την οριοθέτηση ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδας, που συνιστά τη μόνη διαφορά μας που μπορεί να βρεθεί ενώπιον διεθνούς δικαιοσύνης», υπογράμμισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

⇒ Δεκαπέντε διακηρύξεις, συμφωνίες και μνημόνια συνεργασίας υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία στο 5ο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας.

Οι Συμφωνίες, τα Μνημόνια και οι Διακηρύξεις που υπέγραψαν Ελλάδα και Τουρκία – Τι περιλαμβάνουν

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -