«The Pot-au-Feu», μια ταινία ύμνος στη γαλλική κουζίνα

Μάρκος Σεφερλής - Ακυβέρνητο καράβι η πατρίδα μας

Δείτε επίσης

Η πρεμιέρα της ταινίας «The Pot-au-Feu» στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών έκανε πολλά στομάχια να γουργουρίσουν, αφού μετέφερε στη μεγάλη οθόνη τις γαστρονομικές δημιουργίες του πολυβραβευμένου σεφ Πιερ Γκανιέρ.

Πρωταγωνιστές της ταινίας είναι η βραβευμένη με Όσκαρ Ζιλιέτ Μπινός και ο Μπενουά Μαζιμέλ, ο οποίος έχει τιμηθεί με δύο βραβεία Σεζάρ. Μαζί με τον σκηνοθέτη Τραν Αν Ουνγκ και τον σεφ Πιερ Γκανιέρ έκλεψαν τα φώτα της δημοσιότητας στο κόκκινο χαλί.

Η γαλλόφωνη ταινία αποτελεί την κινηματογραφική μεταφορά του μυθιστορήματος «La vie et la passion de Dodin-Bouffant» του συγγραφέα Μαρσέλ Ρουφ. Η υπόθεση εκτυλίσσεται το 1885 και αφορά το ειδύλλιο μεταξύ ενός καλοφαγά και της επί σειρά ετών μαγείρισσάς του.

Ο σεφ Πιερ Γκανιέρ, ο οποίος διατηρεί εστιατόριο στο Παρίσι, εμφανίζεται στην ταινία που τιτλοφορείται στα γαλλικά «La passion de Dodin Bouffant» και επιμελήθηκε προσωπικά τις γαστρονομικές δημιουργίες που παρουσιάζονται στη μεγάλη οθόνη.

«Όταν φώναξα “Στοπ!” σε μια σκηνή γεύματος, όλοι συνέχισαν να τρώνε. Χρειάστηκε να τους παρακαλέσουν οι σκηνογράφοι για να δώσουν τα πιάτα τους», αφηγήθηκε ο σκηνοθέτης Τραν Αν Ουνγκ. Μόνο για τις σκηνές του περίφημου πιάτου «pot-au-feu» χρειάστηκαν 40 κιλά κρέας, σημείωσε.

Το Pot-au-feu είναι ένα γαλλικό πιάτο με αργά βρασμένο κρέας και λαχανικά, που συνήθως σερβίρεται ως δύο πιάτα: πρώτα ο ζωμός και μετά το κρέας και τα λαχανικά. Το πιάτο είναι γνωστό σε όλη τη Γαλλία και έχει πολλές τοπικές παραλλαγές.

Ακολουθήστε την σελίδα μας Bestnews στο Facebook

Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News

- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -
- Advertisement -

Ο Καιρός

- Advertisement -

Καιρός Αθήνα

Τελευταία Νέα

- Advertisement -

Σας ενδιαφέρουν

- Advertisement -