ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Θεσσαλονίκη: Νέο τοπόσημο της πόλης το γλυπτό «Meteoron»

Τη θέση του απέναντι από το δημαρχιακό μέγαρο Θεσσαλονίκης, σε χώρο πρασίνου και με φόντο το Θερμαϊκό Κόλπο, πήρε το γλυπτό «Meteoron» του διεθνώς καταξιωμένου ζωγράφου και γλύπτη Κωστή Γεωργίου.

«Η Θεσσαλονίκη αποκτά ένα καινούριο τοπόσημο. Ο Κωστής Γεωργίου επιστρέφει στην πόλη του και μας χαρίζει ένα σημαντικό δημιούργημά του. Το έργο αυτό έχει πολλούς συμβολισμούς. Για μένα συμβολίζει τη δυναμική της Θεσσαλονίκης και των Θεσσαλονικέων, την ελκυστικότητα αυτής της πόλης. Από σήμερα υπάρχει ακόμη ένας λόγος, για να επισκεφθεί κανείς τη Θεσσαλονίκη, που αποκτά άλλο ένα σημείο αναφοράς. Η Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που αφήνουν ένα ουσιαστικό αποτύπωμα στην τέχνη, στον πολιτισμό, στη ζωή της Θεσσαλονίκης», ανέφερε ο κ. Ζέρβας και συμπλήρωσε:

«Ευχαριστώ θερμά τον Κωστή Γεωργίου για το εμβληματικό έργο και τον Βαγγέλη Γεροβασιλείου, καθώς το “Meteoron” ήλθε στην πόλη με δική του δωρεά».

Ο Κωστής Γεωργίου, που δημιούργησε το «Meteoron» ύστερα από χορηγία του Βαγγέλη Γεροβασιλείου στο δήμο Θεσσαλονίκης, είπε ότι το έργο αυτό είναι μια σύνθεση που από μικρός θα ήθελε να υπάρχει στο χώρο όπου γεννήθηκε, γιατί είναι «Θεσσαλονικιός γέννημα θρέμμα. «Οι συνθήκες με ανάγκασαν να βρεθώ στην Αθήνα αλλά η καρδιά μου και η ψυχή μου είναι εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το τι συμβολίζει το «Meteoron», οι δεκαπέντε μορφές χυτευμένες από αλουμίνιο και χρωματισμένες σε κόκκινο χρώμα υψηλής ανθεκτικότητας, ανέφερε πως «θα μπορούσαμε να πούμε ότι είναι μια στιγμή της ζωής, όπου εκεί μέσα υφίσταται η συνεργασία, η αλληλεγγύη, η φιλία, η δυναμική, η αγωνία για τη ζωή», ωστόσο πρόσθεσε πως ο καθένας μπορεί να δει ένα έργο από τη δική του οπτική γωνία.

Το γλυπτό, που έχει τοποθετηθεί σε ειδική μαρμάρινη βάση, φτάνει τα 11 μέτρα ύψος, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσει ο κατάλληλος φωτισμός.

 Ακολουθήστε τις ειδήσεις του BestNews στο Google News


Κατερίνα Ματέρη

Γεννήθηκα το 1997 στην Αθήνα αλλά η μεγάλη μου αγάπη είναι το νησί μου, η Κεφαλονιά. Όταν ήμουν μικρή ήθελα να γίνω αεροσυνοδός, μετά δασκάλα, μετά στρατιωτική ψυχολόγος. Αυτό που δεν είχα καταλάβει όμως ήταν ότι μου άρεσε η δημοσιογραφία και η επικοινωνία. Έτσι σπούδασα Επικοινωνία και ΜΜΕ. Μου αρέσει να περπατάω και να ανακαλύπτω γραφικά σοκάκια και μαγαζιά, λατρεύω τα ταξίδια και κρατάω για ενθύμιο εισιτήρια και αποδείξεις απο κάθε προορισμό και ξοδεύω περισσότερα λεφτά από όσα έχω σε βιβλία και σουβενίρ.

Σχετικά άρθρα

Back to top button